Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 3. 2008,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 25. 3. 2008, 10.12

8 let

Roma Volley do prvega evropskega naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ekipa Roma Volley je na finalnem turnirju evropskega odbojkarskega pokala CEV v rimski dvorani Palatiziano v finalu turnirja najboljše četverice premagala Noliko Maaseik iz Belgije s 3:0 (23, 18, 22).

V tekmi za tretje mesto je črnogorska ekipa Budvanska Rivijera Budva premagala ruski Fakel Novi Urengoj s 3:1 (-21, 19, 23, 27).

V polfinalnih dvobojih je Novi Urengoj izgubil z Romo z 0:3 (-17, -18, -22), Budva pa z Maaseikom prav tako z 0:3 (-17, -19, -18). Za najkoristnejšega igralca so izbrali Manuela Coscioneja (Roma), največ točk je dosegel Krasimir Stefanov (Budva), najboljši korektor je Ivan Miljković (Roma), najboljši sprejemalec je Nicholas Cundy (Maaseik), najboljši server in bloker Luigi Mastrangelo (Roma), najboljši napadalec pa Nuno Pinheiro (Maaseik).

Roma Volley je v finalu pred svojimi navdušenimi navijači v prvem nizu pred prvim tehničnim odmorom povedla z 8:7. Tudi v nadaljevanju je bil dvoboj zelo dinamičen in izenačen. Po vodstvu gostiteljev z 21:19 so Belgijci s servisi in dobro igro pri mreži ob napakah italijanske vrste preobrnili izid in povedli s 23:21. Rimljani pa se niso predali in so v zaključku niza z odličnimi servisi povedli z 1:0.

Zvezdnik Ivan Miljković je že v začetku drugega niza z nekaj zaporednimi točkami poskrbel za vodstvo svoje ekipe, Leonel Marshall in Marco Molteni pa sta v napadu dodala svoj delež za visoko in nedosegljivo vodstvo (20:13 in 23:15). Belgijci so imeli v prvih dveh nizih kar 16 napak, zato so v tretjem nizu spremenili taktiko in sestavo ekipe. Kay Van Dijk je vnesel svežino za vodstvo z 8:7, vendar so Belgijci že pred drugim tehničnim odmorom zaostajali z 11:14. Maaseik je nato dvakrat izenačil (17:17 in 19:19). Marshall na mreži in Henno v obrambi sta po tretjem izenačenju znova poskrbela za vodstvo s 23:22; Miljković pa je zaključil delo svoje ekipe s točko za prvi evropski pokal mlade rimske ekipe.

Ne spreglejte