Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 9. 2008,
12.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 10. 9. 2008, 12.00

8 let

Pintarjevi bron v Pekingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska namiznoteniška igralka Mateja Pintar je na paraolimpijskih igrah v Pekingu osvojila bronasto kolajno med posameznicami v kategoriji 3. Franc Pinter je bil četrti.

Slovenska tekmovalka Mateja Pintar, ki je bila v tej konkurenci v Atenah 2004 zlata, je v malem finalu brez težav s 3:0 (7, 10, 3) premagala Italijanko Michelo Brunelli. "Veliko težje je ostati na vrhu kot tja priti. Toda biti med prvimi tremi na olimpijskih igrah je izjemen dosežek zame in vse tiste, ki vedo, koliko truda sem vložila v namizni tenis. Vesela sem, da mi je uspelo, še posebej po težkem žrebu in porazu v polfinalu. Vedela sem, da tekmo za tretje mesto lahko dobim. Bila sem vesela, ampak zadnji niz ni bil ne vem kako napet, tako da se mi ni ravno kamen odvalil od srca. Skoncentrirana sem bila na tisto točko in veselje je nato šele prišlo za mano," je po osvojeni bronasti medalji dejala Pintarjeva.

Zlato je osvojila Kitajka Li Qian, ki je v polfinalu s 3:1 izločila prav Pintarjevo. Domača igralka je v boju za zlato s 3:0 ugnala Slovakinjo Aleno Kanovo.

Franc Pinter četrti

Četrti dan paraolimpijskih iger bo nastopilo še nekaj slovenskih predstavnikov. Srtrelec Franc Pinter je uspešno nastopil v kvalifikacijah v disciplini 3x40 v kategoriji R7, nato pa tekmovanje zaključil na četrtem mestu. Realnih možnosti za novo medaljo tokrat ni bilo, saj so bile že po rednem delu razlike prevelike, da bi se lahko vrstni red bistveno spremenil po desetih finalnih strelih. Pinterja je do brona po rednem delu ločilo devet krogov, na četrtem mestu pa je nato ostal tudi po finalu. Medalje so si razdelili Šved Jonas Jacobsson, ki je postavil svetovni rekord že v predtekmovanju s 1163 krogi, zlato pa potrdil še z enim rekordom v finalu (1264,3). Srebro je šlo v Izrael z Doronom Shazirijem, brona pa je ostal na Kitajskem pri Chao Dongu.

Dejan Fabčič osmi

V Vodni kocki se je plavalec Dejan Fabčič dopoldne uvrstil v finale, kjer je nato na 100 metrov hrbtno v kategoriji S7 osvojil osmo mesto. Daleč najboljši je bil v tej konkurenci Američan Lantz Lamback, saj je tako v predtekmovanju kot v finalu odplaval svetovni rekord, zdaj je znamka pri 1:12,09. Fabčič je v finalu dosegel 1:18,41. "S trenerjem sva se zmenila, da že v prvih petdesetih metrih odplavam na polno, kar mi je tudi uspelo. Na obratu sem bil hitrejši kot zjutraj, za zadnjih 25 metrov pa mi je zmanjkalo moči. Malce sem razočaran zaradi zamujene priložnosti, a tekmeci so bili prehitri zame," je bila Fabčičeva ocena tretjega od petih paraolimpijskih nastopov.

Golbalisti zmagali, odbojkarice izgubile

Tradicija zmag v ekipnih športih za Slovenijo se je končala zvečer, ko so odbojkarice v odločilni tekmi za prvo mesto v skupini - polfinale so si zagotovile že prej - morale po petih nizih priznati premoč Nizozemski. A v dopoldanskem sporedu so golbalisti poskrbeli za novo zmago. Tekma s Španijo je bila precej nenavadna, saj je bil končni izid visokih 11:9, pri čemer so slovenski tekmeci poraz ublažili prav pred koncem.

"Minuto in pol pred koncem smo vodili za štiri, nato pa spet prejeli dva gola. Na srečo so Španci naredili veliko napak in nam omogočili kazenske strele. Igra nam ne steče," kljub četrti zmagi svojih igralcev ni bil najbolj navdušen trener Anton Marton.

Slovenska ekipa v sedeči odbojki si je polfinale zagotovila že pred današnjo tekmo z Nizozemsko. Z zmago pa bi se varovanke Adolfa Urnauta izognile močni Kitajski v polfinalu. Slovenske želje se niso uresničile, po trdem boju so bile igralke s severa Evrope boljše s 3:2. "Naša igra se izboljšuje, pokažemo iz tekme v tekmo več borbenosti. Seveda je Nizozemska v tem trenutku prva odbojkarska nacija, že dolgo nismo igrale s takšnim tesnim izidom in smo s svojo igro zadovoljne," je oceno nastopa podala kapetanka Anita Goltnik Urnaut. Po dnevu počitka se bodo odbojkarice v petek pomerile s Kitajsko za vstop v finale.

Ne spreglejte