Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 9. 2011,
8.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 6. 9. 2011, 8.47

7 let, 12 mesecev

Odbojkarice v lov za olimpijsko normo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska ženska reprezentanca v odbojki na mivki v četrtek odhaja na Dansko, kjer bodo dekleta zaigrala v 2. krogu kvalifikacij za olimpijske igre.

Skupaj z reprezentancami Avstrije, Grčije, Bolgarije, Estonije in Danske si bo skušala priigrati uvrstitev v zadnji, tretji krog celinskega pokala.

Slovenke so se na pomemben nastop v Kopenhagnu pripravljale v Ljubljani. Pod vodstvom selektorja Simona Krakarja, ki je v izbrano vrsto povabil državni prvakinji Andrejo Vodeb in Martino Jakob ter podprvakinji, sestri Eriko in Simono Fabjan, ki sta v letošnji sezoni večinoma igrali na turnirjih svetovne in evropske lige. Krakar, ki je dekleta vodil že v prvem krogu kvalifikacij, ki so jih pred letom dni gostile Zreče, je s potekom priprav zelo zadovoljen: ''Sezona je bila dolga, zato sem pred začetkom priprav dekletom namenil nekaj prostih dni, zadnje tri tedne pa treniramo praktično vsak dan. Dekleta so že skozi samo sezono storila veliko in glede na lansko leto je napredek velik, tako da smo se posvečali predvsem uigravanju obeh dvojic, veliko smo trenirali posamezne akcije in delali predvsem na zanesljivosti v igri, ki jo bomo še kako potrebovali v ključnih trenutkih tekem na Danskem.''

Krakar: Računamo na polfinale z Grkinjami

V prvem krogu kvalifikacij v Zrečah so Slovenke v polfinalu presenetile odlične Norvežanke, v finalu turnirja pa so morale priznati premoč Nemkam, ki so v sezoni 2010 osvojile naslov evropskih prvakinj in podprvakinj.

V letošnjem 2. krogu, ki bo potekal od 9. - 11. septembra, pa bodo Slovenke v četrtfinalu zaigrale proti Bolgariji, nato pa jih v primeru zmage v polfinalu čakajo izkušene Grkinje. ''Uvodni dan se bodo dekleta pomerila z Bolgarkami, ki na Dansko prihajajo s svojim najboljšim parom Evelina Tcholakova/ Maria Todorova, ki nastopa v svetovni ligi ter s prav tako kakovostnima igralkama Asyo Dinovo in Desislavo Nikolovo. Kljub temu računamo na zmago ter na polfinale z Grkinjami, ki veljajo za eno najmočnejših evropskih reprezentanc, saj sta Vasiliki Arvaniti in Maria Tsiartsiani že osvojili naslov evropskih prvakinj, zelo dobra igralka pa je tudi Joanna Papageorgiou, ki letos igra v paru s Christino Roubanis,'' je nasprotnice ocenil Krakar. V drugem četrtfinalu bodo igrale Estonke in Danke, v polfinalu pa jih že čakajo prve nosilke turnirja, Avstrijke.

S. Fabjan: Dobro smo trenirale

Olimpijske kvalifikacije z nestrpnostjo pričakujeta tudi slovenski reprezentantki Martina Jakob in Simona Fabjan. Simona, ki je morala na lanskoletnem turnirju zaradi poškodbe sestre Erike zaigrati v paru s Katarino Juhart, o uvrstitvi v tretji krog celinskega pokala ne dvomi.

''Menim, da smo zelo dobro trenirale. Simon nam je sestavil odlične treninge, ki so vsebovali vse elemente igre, obenem pa so bile vaje sestavljene tako, da smo med sabo veliko igrale. Prvič doslej smo imele priložnost, da smo skupaj trenirale dlje časa in se tako tudi bolje spoznale, kar zelo dobro vpliva na vzdušje v reprezentanci. Doslej smo se namreč poznale le kot nasprotnice,'' je dejala Fabjanova in dodala: ''Na Danskem vsekakor pričakujem uvrstitev naprej. Prav tako kot Bolgarke so tudi Danke in Estonke premagljive, tako da je tretje mesto v skupini povsem dosegljivo. Le Grkinje in Avstrijke so, glede na lestvico, močnejše.''

Jakobova: Vse ekipe so premagljive

Podobno kot Simona Fabjan razmišlja tudi slovenska prvakinja Martina Jakob: ''Priprave so potekale v Ljubljani, v Šentvidu, kjer so se nam prilagodili s termini in uredili vse potrebno, da je vse potekalo nemoteno in po načrtih našega selektorja. Prejšnji vikend sva z Andrejo odigrali še ekshibicijski turnir v Švici, kjer sva odigrali tri močne tekme in sva z igro tudi zadovoljni. Vsekakor je zelo dobro tudi to, da treniramo skupaj z Eriko in Simono, saj tako lahko na vsakem treningu vadimo tudi različne igralne situacije. Na Danskem pričakujem predvsem dobro igro in seveda uvrstitev v 3. krog kvalifikacij. Ne smemo pa pozabiti, da bodo na tem turnirju ekipe, ki igrajo svetovno ligo, zato bo naša motivacija še toliko večja. Z dobrimi predstavami namreč lahko dokažemo, da tja spadamo tudi me. Vse ekipe so premagljive in menim, da nam bo uspel preboj v zaključni del olimpijskih kvalifikacij.''

Dekleta bodo v spremstvu selektorja Krakarja na Dansko odpotovala 8. septembra, že dan kasneje pa jih čaka dvoboj proti Bolgarkam. V primeru, da bodo dekleta uspešna, se bodo dan kasneje v polfinalu pomerila z reprezentanco Grčije, v kolikor pa bodo Slovenke v 1. krogu izgubile, pa jih v repasažu čaka poraženec med Dansko in Estonijo, medtem ko so si Avstrijke že priigrale nastop med najboljšo četverico. V tretji krog olimpijskih kvalifikacij, ki bo potekal v letu 2012, se sicer uvrstijo najboljše tri reprezentance.

Ne spreglejte