Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2012,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Urša Kragelj

Petek, 31. 8. 2012, 10.08

8 let

Ob koncu v Bratislavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Bratislavi se bo s kvalifikacijami v vseh kategorijah začela še zadnja tekma slalomskega svetovnega pokala v sezoni 2012.

V petek bodo na vrsti kvalifikacije, v soboto polfinala in finala kanuistk, kanuistov in kajakašev, v nedeljo pa še polfinala in finala kajakašic in dvojcev.

Po lanskoletnem svetovnem prvenstvu Bratislava znova gosti najboljše slalomiste sveta. Na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni bo nastopila večina najboljših, med kajakaši bosta manjkala olimpijski prvak Italijan Daniele Molmenti, ki se je v četrtek v Novi Gorici udeležil otvoritvene slovesnosti evropskega mladinskega prvenstva v spustu ter skupaj z Nejcem Žnidarčičem, svetovnim prvakom v sprintu, dvignil zastavo Evropske kajakaške zveze, ter svetovni prvak Peter Kauzer, ki je ta teden postal očka.

Tudi slovenska ekipa bo nastopila z nekaj močnimi aduti za najvišja mesta, v ospredju pa bo tokrat zagotovo kajakašica Urša Kragelj, ki je pred zadnjo tekmo na prvem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na tretjem mestu v skupni razvrstitvi je dvojec Luka Božič-Sašo Taljat, ki pa ima zaradi ene tekme manj (tekmo v La Seu d'Urgellu sta izpustila zaradi priprav na olimpijske igre) precejšnji točkovni zaostanek za vodilno francosko dvojico Nicolas Peschier – Pierre Labarelle.

Tekma v Bratislavi bo tudi dober test za kanuiste Anžeta Berčiča, Jureta Lenarčiča in Blaža Cofa, dvojec Božič-Taljat, kajakašici Evo Terčelj in Ajdo Novak ter kajakaša Simona Brusa in Martina Albrehta. Vse naštete prihodnji teden namreč čaka evropsko prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane v Solkanu. ''Misli bežno skačejo k Solkanu, pa ne na tekmo, temveč razmišljam, kdaj in kako bom naredil prve treninge. Trenutno se bolj osredotočam na tekmo v Bratislavi, za razmišljanje o Solkanu bo še dovolj časa,'' je povedal Jure Lenarčič, pred tekmo na Slovaškem pa dodal: ''Pričakovanja so kar visoka. Pa ne toliko rezultatsko. Želim si, da bi sestavil vožnjo, ki bi vsebovala vse dobre lastnosti voženj iz Prage in vseh popravkov, na katerih sem delal na zadnjih treningih. Če mi to uspe, potem rezultatsko ne bom razočaran.''

V petek bodo v dopoldanskih kvalifikacijah nastopile kanuistke, kanuisti in kajakaši, popoldne pa nastop čaka še kajakašice in dvojce. V soboto sledijo polfinalne in finalne preizkušnje za kanuistke, kanuiste in kajakašice, v nedeljo pa se bo tekma zaključila z zadnjimi nastopi kajakašic in kanuističnih dvojcev.

Ne spreglejte