Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 5. 2014,
20.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mitja Petkovšek Alen Dimic Sašo Bertoncelj Rok Klavora Teja Belak

Petek, 30. 5. 2014, 20.46

7 let, 12 mesecev

Na Portugalskem še trije finalni nastopi za slovenske telovadce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko so bili na tekmi svetovnega pokala v Anadii v kvalifikacijah uspešni štirje slovenski telovadci, si je slovenska ekipa priborila še tri zaključne nastope.

V nedeljo bodo v finalih še Mitja Petkovšek, Alen Dimic in Teja Belak. Zgoščen koledar tekmovanj je slovenske telovadce z evropskega prvenstva v Sofiji, ki so ga uspešno končali z medaljo Saša Bertonclja, že popeljal na Portugalsko. Že v četrtek so bili v kvalifikacijah tekme za svetovni pokal uspešni Bertoncelj z osmim dosežkom na konju z ročaji, Klavora s petim izhodiščem na parterju, v ženski konkurenci pa sta v preskoku v finale prišli obe Slovenki, Belakova je bila druga, Tjaša Kysselef pa osma.

Danes so si v slovenski ekipi priborili dva nastopa v finalu na bradlji: Petkovšek je imel z oceno 15,150 drugi dosežek, premagal ga je le Francoz Kevin Antoniotti (15,200). Alen Dimic pa je kvalifikacije končal s sedmo oceno (14,650).

Brez finala je Dimic ostal na drogu, kjer je imel oceno 13,450, kar je bilo dovolj za 13. mesto. Na vrhu so bili Hrvat Mario Možnik (14,950), Američan Samuel Mikulak (14,900) in Argentinec Nicolas Cordoba (14,650).

Na gredi je imela Slovenija v kvalifikacijah dve predstavnici. Za najboljšimi, domačinko Ano Filipo Martins (13,700), Uzbekistanko Jeleno Rego in Venezuelko Jessico Lopez, je Belakova s petim dosežkom (12,700) zanesljivo prišla v finale, medtem ko je brez nedeljskega nastopa ostala Adela Šajn na 11. mestu (11,500).

"Morda smo pričakovali še malo več. Imeli smo nekaj težav s prilagajanjem na orodje, smo pa imeli možnosti še za nekaj uvrstitev v finale. Dimic bi lahko bil v finalu na drogu, pa Šilc na parterju, blizu je bila tudi Adela Šajn ... Lahko bi bilo bolje, a ne smemo biti preveč grabežljivi," je oceno kvalifikacijskih nastopov zadnjih dveh dni potegnil trener moškega dela ekipe Sebastijan Piletič. "V soboto bo zanesljivo močno orožje Belakova, na konju bo nastopil Sašo, pa Rok na parterju. Bertoncelj je imel nekaj težav v kvalifikacijah, tako da je seveda v finalu lahko vse le boljše," je še dodal Piletič.

Trojica danes uspešnih Slovencev v kvalifikacijah bo v finalnih obračunih portugalske tekme svetovnega pokala nastopila v nedeljo, medtem ko bo četverica, ki je bila uspešna v četrtkovih kvalifikacijah, zaključne nastope opravila že v soboto popoldne.

Ne spreglejte