Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 10. 2021,
19.48

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

judo Martin Hojak Patricija Brolih Kaja Kajzer

Sobota, 16. 10. 2021, 19.48

2 leti, 6 mesecev

grand slam, judo, pariz

Kajzerjevo v boju za bron ustavila poškodba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Kaja Kajzer | Kaja Kajzer (levo) je zasedla peto mesto. | Foto Guliver Image

Kaja Kajzer (levo) je zasedla peto mesto.

Foto: Guliver Image

 Slovenska judoistka Kaja Kajzer je na grand slamu v Parizu osvojila peto mesto v kategoriji do 57 kilogramov. Odločilno borbo za bronasto odličje z Gruzijko Eteri Liparteliani je tekmovalka Bežigrada zaradi poškodbe predala.

Po prostem prvem krogu je Ljubljančanka šele v podaljšku dobila dvoboj z 22-letno Mongolko Enkhriilen Lkhavatogoo. V četrtfinalu je v borbi z Belgijko Mino Libeer za napredovanje potrebovala več kot devet minut borbe, oba nastopa pa je Kajzerjeva dobila po tretji kazni tekmice.

V polfinalu z Nemko Caroline Fritze je bilo vidno, da je 21-letna Ljubljančanka že utrujena, obenem pa je zaradi poškodbe gležnja vnovič šepala. A dvoboj je odločil vzvod Nemke, po katerem je Kajzerjeva obležala na tatamiju in se držala za obolelo ramo. Očitno je bil vzvod premočan in odločilno borbo za bron je morala slovenska reprezentantka predati. Na koncu je zmagala Japonka Haruzka Funakubo.

"Vsi današnji dvoboji so bili težki. Najbolj neugodna je bila prva borba z Mongolko. Z borbami nisem najbolj zadovoljna, saj nisem metala, ampak sem zmagovala s prisojenimi kaznimi. Roka je v redu, problem je rama. Že pred odhodom na tekmovanje me je rahlo bolela in bolečina se je z vsako borbo stopnjevala. V polfinalu pa me je ob enem gibu nato zelo zapeklo, kot da bi se strgala mišica, zato sem rahlo pokleknila. Nasprotnica se je vrgla name, kar je bolečino samo še povečalo, tako da nisem mogla zadržati vzvoda. Tudi če mi ne bi naredila vzvoda, bi po vsej verjetnosti borbo za bron predala. Če ne bi prišlo do poškodbe, menim, da bi borbo lahko brez problema zmagala in se borila v finalu," je po tekmi povedala slovenska tekmovalka.

V kategoriji do 73 kg je Martin Hojak izgubil uvodni dvoboj s poznejšim finalistom Theom Riquinom.  | Foto: STA , V kategoriji do 73 kg je Martin Hojak izgubil uvodni dvoboj s poznejšim finalistom Theom Riquinom. Foto: STA ,

V kategoriji do 73 kg je Martin Hojak izgubil uvodni dvoboj s Francozom Theom Riquinom. V uteho Ljubljančanu ostaja dejstvo, da se je Riquin prebil vse do finala, kjer ga je šele po podaljšku ugnal Japonec Kenshi Harada.

V nedeljo bo slovenske barve v Parizu branila Patricija Brolih v kategoriji do 78 kg.

Regia Group
Sportal Slovenski judoistki ujel francoski postavnež
Ne spreglejte