SiolNET. Sportal Drugi športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Claudia Pechstein izgubila sodni boj za pet milijonov evrov

0

termometer

claudia pechstein
Foto: Reuters

Nemško vrhovno sodišče je zavrnilo pritožbo legendarne nemške hitrostne drsalke Claudie Pechstein, ki je od Mednarodne drsalne zveze (Isu) zahtevala denarno kompenzacijo v višini petih milijonov evrov zaradi dvoletne dopinške kazni.

V Berlinu rojena policistka je najuspešnejša nemška hitrostna drsalka s petimi zlatimi olimpijskimi odličji, dvema srebrnima in dvema bronastima. Štiriinštiridesetletna tekmovalka je drsala na šestih OI (1992, 1994, 1998, 2002, 2006, 2014), OI 2010 pa je izpustila zaradi dvoletne kazni zaradi krvnega dopinga.

Pechsteinova je ves čas izpodbijala kazen in trdila, da so bile vrednosti v krvi nenavadne zaradi bolezni. Zaradi tega je hotela povrnitev sredstev za dvoletno odsotnost v višini petih milijonov evrov.

"Športniki smo očitno drugorazredni državljani. Kar sem slišala danes, zame ni sprejemljivo," je dejala Pechsteinova po sojenju v Karlsruheju in napovedala, da bo primer predala ustavnemu sodišču.

"Spet bo trajalo nekaj let, toda sem vztrajna in borila se bom do konca," je poudarila Nemka. Nemško sodišče je s tem podprlo tudi odločitev mednarodnega športnega arbitražnega razsodišča v Lozani.

Če bi nemško sodišče ugodilo njeni zahtevi, bi to pomenilo revolucijo sistema športne arbitraže, saj bi športnikom dovolilo reševati primere na civilnih sodiščih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin