SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo domač poligon prednost?

4

termometer

 | Foto:
Drugo tekmo svetovnega pokala v skokih na cilj gosti Slovenija na letališču v Lescah. Tekmovanje se bo od petka do nedelje začenjalo ob 8. uri zjutraj, četrtek pa je namenjen skokom za trening.

Tradicija za izvedbo tekmovanja v skokih na cilj na letališču v Lescah še vedno velja. Junijski vikend, ki otrokom pomeni začetek počitnic, odraslim pa dopust, je tudi čas ko se pod Karavankami zberejo najboljši svetovni padalci in se potegujejo za točke svetovnega pokala.

Le-ta že vrsto let šteje šest tekmovanj, ena najboljše organiziranih pa je zagotovo leško, kjer se padalci počutijo odlično, čeprav se po koncu tekmovanja marsikdo domov vrača razočaran. Pa ne zaradi slabe organizacije, temveč zaradi slabšega rezultata. Razmere na letališču pod Stolom so namreč vse prej kot idealne, zato se na najvišja mesta po navadi uvrščajo le tisti z največ izkušnjami. Mednje prištevamo s po dvema ali celo tremi ekipami Čehe, Madžare, Italijane, Francoze, Nemce, Švicarje, po nekaj letih so se za tekmo na gorenjskem prijavili tudi Združeni arabski Emirati in Qatar, seveda pa ne smemo pozabiti odličnih domačih padalcev, ki so sezono začeli imenitno.

"Z izkupičkom s prve tekme smo lahko povsem zadovoljni, čeprav skakanje še ni bilo na želenem nivoju. Pozna se, da smo opravili kakšen trening skok manj, o čemer je imelo 'odločilno besedo' vreme. Pred domačo tekmo so želje venomer povezane z vrhunsko uvrstitvijo, toda za takšen dosežek je potrebno ostati miren, hladen in zbran vse tri dni tekmovanja. Konkurenca si našega skalpa želi zelo močno, zato je pred nami zelo razburljivo in negotovo tekmovanje," pred domačo tekmo pravi Senad Salkič, ki je bil leta 2010 zadnji domači zmagovalec v posamični konkurenci med moškimi.

Slovenijo bodo na domačem prizorišču zastopali padalci iz Lesc in s Ptuja. Štajerci so se največjega uspeha na tekmi v Lescah veselili v letih 2005 in 2006, ko so bili dvakrat tretji. "To je bil zares enkraten dosežek, ki ni neponovljiv, toda za takšen rezultat se mora poklopiti vse. Iz naše ekipe vsak skače po svojih najboljših močeh, vsi se optimalno trudimo in si želimo, da bi čim manj grešili. Stopničke so v tem trenutku težo dosegljive, zagotovo pa si želimo uvrstitve med deseterico in mešati štrene najboljšim," pravijo Ptujčani.

Organizacijsko je za drugo letošnjo tekmo svetovnega pokala, na kateri bo nastopilo okrog 200 padalcev in padalk iz 16 držav, že vse nared, prireditelji pa upajo tudi na ugodne vremenske razmere, tako kot v zadnjih petih letih, ko je bilo v Lescah izpeljanih vseh osem predvidenih serij. Tekmovanje se bo od petka do nedelje začenjalo ob 8. uri zjutraj, četrtek pa je namenjen skokom za trening.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin