Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2015,
20.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Teja Belak Sašo Bertoncelj

Četrtek, 19. 3. 2015, 20.59

8 let

Belakova do dveh finalov, uspešna še Bertoncelj in Kysselefova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska gimnastična reprezentanca si je prvi dan svetovnega pokala v Cottbusu pritelovadila štiri finalne nastope.

Prvi dan kvalifikacij si je Teja Belak zagotovila finalni nastop na dvovišinski bradlji in preskoku, na katerem bo v soboto nastopila tudi Tjaša Kysselef. V finale na konju z ročaji se je s tretjo oceno prebil tudi Sašo Bertoncelj.

Belakova se je v finale preskoka uvrstila z drugo oceno kvalifikacij (14,266), na dvovišinski bradlji je imela sedmo oceno (13,033). V sobotnem finalu na preskoku bo nastopila tudi Tjaša Kysselef, ki je imela tretjo oceno (13,966).

Bertoncelj je za sestavo prejel oceno 15,050, kar je zadoščalo za tretje mesto v kvalifikacijah. Žiga Šilc in Rok Klavora sta ostala brez finala na parterju, prvi je bil z oceno 14,500 deveti, drugi pa s 14,425 11. Debitant na svetovnih pokalih Jure Pavlica je na konju z ročaji prejel oceno 14,375, vendar ostal brez finala. Peter Lampret je dobro nastopil na krogih, toda padel pri seskoku in z oceno 13,950 prav tako ostal brez finala.

Belakova stistnila zobe

"Vse se je sanjsko razpletlo. Teja je imela težave z bolečino v nogi, nismo vedeli, ali bo nastopila na preskoku. Stisnila je zobe in oba skoka izvedla zelo dobro. To je zadostovalo za drugo mesto v kvalifikacijah, kar je presenečenje. Že za finale bi podpisal," je nastop Belakove na preskoku pokomentiral selektor ženske ekipe Andrej Mavrič in nadaljeval: "Tjaša je naredila svoja skoka, kakor zna. Mogoče še ima malo rezerve za finale. Ampak je bilo dobro."

"Na bradlji niti slučajno nismo pričakovali finala, Teja je naredila sestavo brez napake, dobila je oceno 13,033, kar je zanjo zelo visoka ocena. Izšlo se je," je z zadovoljstvom razložil Mavrič.

"Sašo je dobil oceno 15,050, kar zanj ni ne vem kako visoka ocena. Ampak za to raven pripravljenosti sem zelo zadovoljen. Prišel je čez celo vajo, ni bilo velikih napak. Vaja ni bila povsem čista, ni bila povsem elegantna, je pa bila zelo korektna. V finalu bo verjetno nastopil z isto vajo, poizkusila bova, da jo naredi lepše in se približa oceni 15,500," je nastop Bertonclja ocenil selektor moške ekipe Sebastijan Piletič, ki je zadovoljen s predstavami vseh fantov, se pa zaveda, da še imajo nekaj rezerv.

Drugi dan kvalifikacij bo Kysselefova nastopila še na parterju in gredi, tako kot tudi Tatjana Holeczek. Lampreta v petek čakajo kvalifikacije na bradlji, Alena Dimica pa na bradlji in drogu.

Ne spreglejte