Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 7. 2008,
16.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 5. 7. 2008, 16.22

7 let, 12 mesecev

Artelj 12., Kralj 18. v Augsburgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska reprezentanca v slalomu na divjih vodah nastopa v Augsburgu na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni.

Danes sta nastopila dva kajakaša, najboljši je bil Simon Artelj, ki je dosegel 12. mesto, Dejan Kralj, ki je po kvalifikacijah vodil, pa je po napakah končal šele na 18. mestu.

Slovenska reprezentanca v slalomu na divjih vodah je v Augsburgu na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni imela danes na startu polfinalne preizkušnje dva kajakaša - izkušenega Dejana Kralja in četrtouvrščenega z izbirnih tekem za reprezentanco, mladega Simona Artlja. Prav slednji je s čisto vožnjo in dobrim časom na svoji prvi tekmi med najboljšimi svetovnimi slalomisti presenetil samega sebe in celotno kajakaško sceno, saj je bil odličen 12., za finalom najboljše deseterice pa je zaostal zgolj za 65 stotink. Za veselje domačih navijačev je z zmago med kajakaši poskrbel Erik Pfannmueller, ki je za seboj na drugem mestu pustil olimpijskega prvaka, Francoza Benoita Peschierja in Američana Scotta Parsonsa.

Meglič končal nastope v kvalifikacijah

Dejan Kralj, ki je po kvalifikacijskih vožnjah vodil, je na progi storil nekaj napak, kar ga je stalo precej dragocenega časa, nato pa so mu sodniki prisodili še dve kazenski sekundi, zato je nastope sklenil na 18. mestu. Jure Meglič je svoje nastope sklenil že včeraj v kvalifikacijah.

"Nisem pričakoval, da bom že na prvi tekmi svetovnega pokala posegel tako visoko. Realno sem pričakoval uvrstitev nekje med prvih dvajset, pod pogojem, da odpeljem kot znam. V kvalifikacijah sem najprej trepetal, če mi bo sploh uspelo priti v polfinale, ker sem naredil najprej eno veliko, nato pa še eno majhno napako in pristal povsem na repu uvrščenih. Druga vožnja pa je bila nekaj povsem drugega, saj sem svoj čas izboljšal za debelih deset sekund. V polfinalu sem bil nato na startu 'nabrušen' in sem se veselil nastopa, s katerim sem zadovoljen, prav tako z uvrstitvijo. Zdaj je pred mano še glavna tekma sezone prihodnji vikend v Solkanu, kjer bo potekalo evropsko prvenstvo članov do 23 let," je po tekmi dejal Simon Artelj.

V nedeljo polfinale za kanuiste

Med kanuji dvosedi so si dvojno zmago zagotovili Slovaki s posadkama Hochschorner - Hochschorner in Skantar - Skantar, medtem ko je tretje mesto pripadlo še enemu "bratskemu čolnu", Simon - Simon iz Nemčije. Slovenija na startu ni imela nobenega čolna, saj navezi Višnar - Jarc napredovanje v polfinale ni uspelo.

V nedeljo bodo v polfinalu nastopili še kanuisti in kajakašice. Slovenske barve bo pri nežnejšemu spolu branila Nina Mozetič, pri kanuistih pa bosta nastopila Dejan Stevanovič in Jošt Zakrajšek. Benjamin Savšek se v petek ni uvrstil med 40 polfinalistov, potem ko je storil veliko napako - izpustil je ena vratca, jih ponavljal, posledično pa izgubil ogromno časa.

Ne spreglejte