Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
5. 12. 2011,
22.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Mark Webber Tasmanija

Ponedeljek, 5. 12. 2011, 22.13

8 let, 5 mesecev

Zelo, zelo močan Webber pred tasmanskim izzivom

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
"Naslednja sezona bo drugačna od letošnje. Sem zelo, zelo optimističen, da bom zelo, zelo močan," zagotovalja Mark Webber, ki se na Tasmaniji pripravlja na prav poseben izziv.

Dober teden po koncu sezone dirkači formule 1 še ne počivajo. Sebastian Vettel (Red Bull) in Michael Schumacher (Mercedes) sta vozila na Dirki prvakov v Nemčiji. Vettel, Jenson Button (McLaren) in Paul di Resta (Force India) so se mudili na Autosportovi gala večerji v Londonu. Felipe Massa (Ferrari) je v Braziliji pripravil svojo vsakoletno gokart dirko, ki jo je dobil Jaime Alguersuari (Toro Rosso). Mark Webber (Red Bull) pa se na domači Tasmaniji pripravlja na petdnevni dobrodelni dogodek imenovan Mark Webber Tasmania Challenge. V podporo otrokom s posebnimi potrebami bodo od srede naprej tekli, plezali, kolesarili in veslali prek tega avstralskega otoka. Pred začetkom izziva je avstralski dirkač delil vtise o letošnji sezoni formule 1, ki jo je sklenil na tretjem mestu. Če je bil lani kos ekipnemu kolegu Vettlu, letos temu ni bilo tako in se je moral zadovoljiti z eno samo zmago.

"Zmaga je bila možna že na nekaj prejšnjih dirkah. Morda se vam ni zdelo tako, a sam sem v zadnjem delu sezone postajal vse bolj samozavesten," se finala sezone spominja Mark Webber. "Ja, Sebastian je imel tehnične težave, a to je treba vzeti v zakup. V motošportu se včasih profitira iz smole tekmecev. Tak je pač naš šport." Zmaga na VN Brazilije mu je dala novega zagona, pri 35-letnih tako ne razmišlja o dirkaškem pokoju, pa čeprav ima samo še enoletno pogodbo. "Uživam v dirkanju in komaj čakam na novo sezono. Do Melbourna je še okoli 100 dni. Komaj čakam, da se vrnem v dirkalnik in k dirkanju."

Webber uživa v hitrosti, a morda bo bolje, da kolesarski del izziva na Tasmaniji raje izpusti. S kolesom je že doživel dve nesreči. Leta 2008 si je zlomil nogo in komajda okreval do začetka sezona, lani poleti pa si je poškodoval ramo, kar se je poznalo na zadnjih dirkah sezone. "V vsakem človeku je nekaj adrenalina. Vsi radi počnemo, kar še nikdar nismo. Sam sem isti. Ne le, ko dirkam, tudi sicer rad tvegam." Letos ne bo tvegal, saj želi sezono formule 1 2012 začeti maksimalno pripravljen. "Naslednja sezona bo drugačna od letošnje. V to sem prepričan. Sem zelo, zelo optimističen in pozitiven, da bom zelo, zelo močan. Še vedno dirkam zelo, zelo dobro."

Ne spreglejte