Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
22.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 6. 2013, 22.58

8 let

Žagar po 14. mestu: Motor gre od hiše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ruski speedwayist Emil Sajfutdinov je zmagovalec pete dirke SP posameznikov. V valižanskem Cardiffu je v finalu ugnal Danca Niels-Kristiana Iversena in Poljaka Krzysztofa Kasprzaka. Matej Žagar 14.

Žagar je na peti dirki sezone osvojil tri točke. Skupno je v vodstvu Sajfutdinov z 69 točkami pred Britancem Taiem Wolffindnom (61), tretji je Danec Nicki Pedersen (56). Žagar je po današnji dirki zdrsnil na deveto mesto in ima zdaj 41 točk.

Na stadionu Millenium je okrog 50.000 gledalcev doživelo največji spektakel, ki ga ta šport v kulisi enega najlepših evropskih športnih objektov lahko ponudi. Kljub temu, da je zaradi slabe priprave proge, ki jo vsako leto položijo le za to dirko, odpadel petkov trening, so organizatorji čez noč le toliko uredili podlago proge, da je bila dirka odpeljana. Še tretjič letos je bil najboljši vodilni v skupnem točkovanju Sajfutdinov, ki je v Cardiffu zmagal prvič v karieri. O njegovi superiornosti pove veliko tudi podatek, da je zaradi slabih razmer celo izpustil sobotni trening.

Že v prvi Žagarjevi vožnji se je izkazala za pravilno njegova misel o rezultatu žreba, ki mu je ponovno namenil dvojni start iz povsem notranje pozicije, da tokrat tak položaj le ni tako dober, kot je bil pred dvema tednoma v Pragi. "Proga je bila res v slabem stanju, da bi vsaj na videz vzdržala so jo utrjevali celo z nekaj tonskim valjarjem in to najbolj intenzivno prav na notranjem robu, start iz te pozicije je bil tako vse prej kot idealen," je povedal Žagar.

"Dirko moram pozabiti v rezultatskem smislu, hkrati pa se moram iz nje veliko naučiti za naprej. Dejstvo je, da mi razmere niso ustrezale, hkrati pa je motor deloval tako slabo, da sem ga sedaj dejansko povsem odpisal," je Žagar razložil svoje občutke s katerimi se vrača iz Otoka, kjer je ponovno vozil s sicer prenovljenim motorjem, ki mu je precej spremenljivo deloval tudi na nekaj minulih dirkah: "S tem agregatom sem doslej zbral kar osem ničel, kar se mi ni zgodilo še z nobenim, zato mi nič ne pomenijo niti vožnje, ko je deloval odlično. Enostavno gre od hiše."

Ne spreglejte