Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 3. 2008,
17.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 30. 3. 2008, 17.56

8 let

Loeb prepričljivo najboljši v Argentini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb (Citroen) je zmagovalec četrte letošnje dirke svetovnega prvenstva v Argentini.

Drugi je bil Avstralec Chris Atkinson (Subaru) z dvema minutama in pol zaostanka, tretji pa Španec Dani Sordo (Citroen; + 4:00). Za Loeba je bil uspeh v Argentini, kjer je slavil četrto leto zapored, že 39. zmaga v karieri. S to zmago je Francoz tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku SP, saj je doslej vodilni Finec Mikko Hirvonen (Ford) na reliju v okolici Cordobe osvojil le peto mesto.

Na reliju v Argentini nastopa tudi slovenska posadka Andrej Jereb/Miran Kacin. V tekmovanju produkcijskega svetovnega prvenstva (PWRC) sta po težavah prvega dne in okvari dirkalnika po drugem dnevu napredovala za pet mest in bila tri hitrostne preizkušnje pred koncem na 16. mestu v svoji konkurenci.

Pogoji letos še posebej težki

Jereb je zadnji dan pridobil še dve mesti in preizkišnjo po Argentini zaključil na štirinajstem mestu v razvrstitvi PWRC. "Vse od prve do zadnje hitrostne preizkušnje je šlo za neizprosno borbo s cesto in pogoji, ki so bili letos še posebej težki. V cilju skoraj ni celega dirkalnika, kar pove marsikaj o težavnosti tega relija. Občasno sem bil kar presenečen, kaj vse dirkalniki zdržijo, saj so bile ceste v zelo slabem stanju. Z mojo vožnjo sem vsekakor zadovoljen, še posebej glede na vse okoliščine. Žal sva zaradi okvare pridobila toliko časovnega pribitka, da se realno med osmerico ni dalo prebiti. Že čez dva meseca pa naju čaka naslednji reli in tam bom poskušal nadoknaditi zamujeno," je v cilju argentinskega relija povedal Jereb.

Andrej Jereb in Miran Kacin se bosta v sredo popoldne vrnila v Slovenijo, naslednji nastop pa ju čaka med 29. majem in 1. junijem v Grčiji.

Ne spreglejte