Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 5. 2009,
10.43

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 12. 5. 2009, 10.43

8 let, 1 mesec

Grönholm morebiti spet v akcijo na Poljskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Šef Prodrivea Richard Taylor je že začel prepričevati Marcusa Grönholma, da bi se s Subaru Imprezo WRC vrnil v svetovno prvenstvo in nastopil na reliju po Poljski.

Dvakratni svetovni prvak je po upokojitvi prvič letos nastopil na reliju po Portugalski prejšnji mesec. Čeprav je svojo Imprezo "odrolal" s ceste, pa je demonstriral potencial Subaruja – večino prvega dne relija se je vozil na odličnem drugem mestu. "Pogovori z Marcusom tečejo in vse bomo naredili, da ga prepričamo. Na Poljskem bi bilo smiselno nastopiti, saj je nov reli, zato bo neznanka za večino dirkačev. Prodrive ima veliko izkušenj na Poljskem, dokaj dobro poznamo tamkajšnje ceste," je povedal Taylor.

Marcus Grönholm pa dodal: "Res je, da me je Taylor vprašal, če bi dirkal, a to je tudi vse. Resnično ne vem, če hočem dirkati na tem reliju. Še vedno se borim z občutki, da bi se vrnil, pa tudi moja glava ni čisto tista ta prava, saj sem bil bolan." Če bosta Marcus in Prodrive našla skupni interes, bomo od 26.-28. junija znova imeli priložnost opazovati dirkaškega mojstra na delu. In če bi Grönholmu uspel vrhunski rezultat, bi se znalo zgoditi, da bi Finec odpeljal vse preostale relije sezone (Finska, Avstralija, Katalonija, Wales).

Reli po Poljski bi lahko bila Marcusova generalka pred njegovo domačo dirko, ki bo na sporedu med 31. julijem in 2. avgustom. Šef Prodrivea Taylor ni pozabil povedati, da bi se lahko zasebna Subarujeva ekipa Adapta World Rally Team, ki trenutno tekmuje v SP z Norvežanom Madsom Ostbergom, v drugem delu prvenstva povečala na dva dirkalnika. In prav druga Impreza bi lahko bila rezervirana za Grönholma. Prodrive očitno pripravlja teren za dokončno vrnitev dvakratnega svetovnega prvaka v svetovno reli prvenstvo. Tako ne bi bilo nič čudnega, če bi Marcus v prihodnji sezoni odpeljal vse relije in se spet poskusil v boju za naslov prvaka. Letošnje relije pa bi izkoristil za ogrevanje pred tisto ta pravo akcijo. Sebastien Loeb bi bil njegove vrnitve zagotovo vesel, saj že nekaj časa pogreša njune tesne duele.

Ne spreglejte