Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
8. 12. 2012,
10.28

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 8. 12. 2012, 10.28

8 let, 1 mesec

Ecclestone: Bolje, da se Schumacher ne bi vrnil

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bernie Ecclestone je ob drugem slovesu Michaela Schumacherja dejal, da bi bilo bolje, da se ne bi vrnil. O Sebastianu Vettlu pa pravi, da bo le težko presegel rekorde svojega rojaka.

"Raje bi videl, da bi kariero končal kot sedemkratni prvak," je o Michaelu Schumacherju v pogovoru za uradno spletno stran formule 1 dejal Bernie Ecclestone. Z vrnitvijo, ki mu ni uspela, si je pokvaril del ugleda, razmišlja prvi mož elitnega dirkaškega tekmovanja. Zmagovalec 91 dirk se je pred tremi leti vrnil iz dirkaške upokojitve, a z Mercedesom v tem času uspel le enkrat stopiti na zmagovalni balkon. "Ljudje, ki so novi v športu, si bodo Michaela zapomnili po zadnjih rezultatih in ne takšnega, kot je bil nekoč. V njem ne vidijo junaka, ampak človeka, ki mu je spodletelo."

Vettel bo težko presegel Schumacherja

Nad razpletom sezone 2012 je Ecclestone navdušen. "Presenečen sem, da Ferrari ni bil bolj konkurenčen, pa da je imel McLaren toliko okvar. Leto je bilo pozitivno z vidika števila televizijskih gledalcev. Odziv javnosti je bil izjemen. Tudi novinec Austin je bil popoln. Trenutno je v formuli 1 vse super pozitivno." Vesel je tudi tretjega zaporednega naslova prvaka Sebastiana Vettla, čeprav priznava, da 25-letniku manjka nekaj karizme, da bi postal tako priljubljen, kot je bil Schumacher.

Slednji je imel pri 25 letih le en naslov in 10 zmag, lahko torej Vettel preseže njegove rekorde? "Težko. Ni lahko postati sedemkratni prvak. Še na pol poti ni. Vprašanje, kako dobra bo ostala njegova ekipa oziroma kako slabi bodo drugi. Ko je Michael petkrat slavil s Ferrarijem, je zato, ker so bili toliko boljši od drugih. Trenutno to uspeva tudi Red Bullu. Ne vemo, če bo šlo tako naprej. Počakajmo, pa bomo videli."

"Še vedno sem v dobri formi"

Čeprav ima že 82 let, se Ecclestone ne namerava posloviti od vodenja formule 1. "V izgradnjo formule 1 sem vložil veliko truda. Je kot moj otrok in želim skrbeti zanjo. Prej ali slej bom sicer moral dobiti varuško. A kdo ve, kdaj bo to. Še vedno sem v dobri formi," je v smehu dejal karizmatični Londončan, ki je tekmovanje razširil po vseh svetu. In se še ne ustavlja.

"Naslednja velika stvar bo VN Rusije. Nato pride New York. Imam še kar nekaj nedokončanih poslov, tako da o upokojitvi niti nimam časa razmišljati." Navdušen je nad vrnitvijo VN ZDA, dodaja in obenem spodbuja evropske organizatorje dirk, da naredijo več, zlasti vlagajo v modernizacijo dirkališč. "Morda se Evropejci le prebudijo, ne pa da mislijo, da so jim velike nagrade dane od Boga. Če bodo Evropejci delali, bomo z veseljem ostali."

Ne spreglejte