Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
17. 5. 2015,
11.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Audi Red Bull Bernie Ecclestone

Nedelja, 17. 5. 2015, 11.08

7 let, 12 mesecev

Audi začel koketirat s formulo 1, Ecclestone navdušen

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izvršni direktor Audija Rupert Stadler ni izključil možnosti, da bi se Audi v bližnji prihodnosti pridružil formuli 1. Izvršni direktor športa Bernie Ecclestone je pozdravil namero.

Namigovanja, da bi se lahko Audi, ki je del skupine Volkswagen, prav kmalu pojavil v formuli 1, so z vso silovitostjo udarila na plano, ko je senzacionalno odstopil predsednik skupine Volkswagen Ferdinand Piech, ki v formuli 1 ni videl nobene dodane vrednosti za svoje podjetje in tudi nikoli ni maral Bernieja Ecclestona. Skupina Volkswagen je že zdaj zelo aktivna v različnih dirkaških serijah: z Audijem in Porschejem v seriji WEC, z Bentleyjem in Lamborghinijem v seriji GT Racing, s Volkswagnom v svetovnem prvenstvu relija, v F3 in v Rallycrossu.

Morda bo svojo kakovost skušala dokazati tudi v formuli 1, kjer trenutno kraljuje Mercedes. Nekateri so prepričani, da gre samo še za vprašanje časa, in svojo predpostavko podprli z dejstvom, da je Audi lani najel nekdanjega šefa Ferrarijeve ekipe formule 1 Stefana Domenicalija ter nekdanjega inženirja Williamsa in BMW-ja Jorga Zanderja.

Da ni vse iz trte zvito, je za Auto Express potrdil sam izvršni direktor Audija Rupert Stadler: "V življenju moraš pustiti stvari odprte. Mi smo že zdaj dobro povezani z uspešnimi motošportnimi projekti. A da bi šli v formulo 1? Počakajmo in bomo videli. To je možnost za Audi. Morda ne v tem trenutku. A je možnost."

Lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz skuša prepričati Audi, da bi vstopil v šport

Le nekaj dni pred Stadlerjem je za BBC Sport dal zanimivo izjavo Red Bullov svetovalec Helmut Marko: "Če v bližnji prihodnosti ne bomo imeli konkurenčnega motorja, potem ali pride Audi ali pa odidemo. Z Audijem nismo imeli še nobenih uradnih pogovorov. Skupina Volkswagen mora najprej najti novega šefa, ki jo bo vodil, in ko bodo to rešili, bodo imeli čas za razmislek, kaj bi lahko počeli v motošportu."

Nekdanji predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je razkril, da mu je dober prijatelj zaupal, da lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz resno razmišlja o prodaji svojega moštva v formuli 1 in skuša prepričati Audi, da bi vstopil v šport. Gerhard Berger, ki je dober Mateschitzev prijatelj, pa je za britanski Sky povedal: "Mercedes je v zadnjih dveh letih naredil tri korake naprej, Renault pa ni investiral. Dvomim, da ga bo sposoben ujeti. A nekdo, kot je Volkswagen, ki bi bil svež igralec, bi bil pripravljen investirati. To bi bila dobra zgodba za Red Bull. Če se bo Volkswagen odločil vstopiti v F1, bo hotel zmagati že na prvi dirki. To je mogoče samo s super moštvom in najboljše moštvo je Red Bull."

Avstrijski časnik Kleine Zeitung pa je šokiral z objavo novice, v kateri navaja "insajderja", ki je zatrdil, da je v Wolfsburgu, na sedežu Volkswagna, skrivnostni motor formule 1 bolj kot ne že narejen. Nemški časnik Kölner Express pa je zapisal, da bi se lahko odpuščeni Ferrarijev športni direktor Massimo Rivola pri Audiju prav kmalu pridružil rojaku Stefanu Domenicaliju, ki je bil nekoč šef Ferrarijeve ekipe formule 1.

Nad govoricami o vstopu Audija v formulo 1 pa je izjemno navdušen izvršni direktor športa Bernie Ecclestone, ki je za avstrijsko agencijo APA povedal: "Super bi bilo, če bi skupina Volkswagen vstopila v formulo 1. Mislim, da Red Bull ne bo odšel. Temu bi se rad izognil. Razumem frustracijo Red Bulla zaradi motornih pravil, tudi sam nisem zadovoljen z njimi. Ne vem, ali je Volkswagen rešitev za Red Bull, to bi morali vprašati njih. Red Bull se tudi ne sme obremenjevati zaradi manj prodanih vstopnic za VN Avstrije. V drugem letu je to nekaj običajnega. Prvo leto, ko je to nekaj novega, je vedno lažje."

Ne spreglejte