SiolNET. Sportal Atletika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šestakova rekordno v Nemčiji

4

termometer

Marija Šestak je na dvoranskem atletskem mitingu v Düsseldorfu v troskoku zasedla drugo mesto in s 14,60 metra popravila tudi svoj slovenski rekord.

Druga je bila tudi Sonja Roman (Maribor 98) v teku na 3000 m (8:54,24), ki je postavila izid sezone v Evropi.

Trije slovenski predstavniki pa so bili peti; Matic Osovnikar (Mass Ljubljana) v teku na 60 m (6,70), v troskoku Snežana Rodič (Gorica, 14,00 m), ki je le za pet cm zgrešila normo za dvoransko SP, ter Miran Vodovnik (Almont Slovenska Bistrica) v suvanju krogle (19,26 m).

Šestakova, peta na lanskem SP v Osaki, je izboljšala svoj državni rekord (14,48), ki ga je dosegla 6. februarja lani prav na tem mitingu. Zmagala je svetovna prvakinja Kubanka Yargelis Savigne (14,77 m). "Zelo sem zadovoljna, saj je bil moj najslabši skok 14,32 metra. Nisem pričakovala tako uspešne tekme, saj sem pred dvema dnevoma zbolela in sem se zadnji trenutek odločila, da bom vseeno nastopila na tem mitingu," je bila zadovoljna Šestakova, njen mož in trener Matija pa je dodal: "Žal sem nastop spremljal v Ljubljani in je bil prenos tako slab, da nisem videl niti enega skoka. Sem pa vesel, saj vem, da je Marija sposobna še precej boljših dosežkov." Šestakova je ob enem prestopu skočila 14,47, 14,44, 14,60, 14,30, in 14,31 metra.

Romanova odlična

Romanova, sicer tekačica na 1500 m, na tej razdalji bo nastopila tudi na dvoranskem SP v Valencii, je še drugič zapored v nekaj dnevih krepko izboljšala svoj osebni rekord na tri kilometre. "Sem izjemno zadovoljna, počutila sem se bistveno bolje kot na prejšnji tekmi na tej razdalji 2. februarja v Stuttgartu. Ponovno sem tekla osebni rekord in bistveno pod normo za SP v Valencii. Tekmovala sem zelo borbeno in bojevito. Šeststo metrov pred ciljem sem napravila majčkeno napako in malo popustila, drugače mislim, da bi lahko celo zmagala," je bila zadovoljna Romanova, ki je tekla počasneje od slovenskega rekorda Helene Javornik (8:47,49, 3. februar 2002, Stuttgart). "Sama sicer načrtujem rekord na 1500 m, vendar pa je tudi na dvakrat daljši razdalji dosegljiv, vendar verjetno šele prihodnje leto," je dodala Romanova, ki je ves čas tekla v vodilni skupini prve trojice in na koncu prehitela tudi Nemko Sabrino Mockenhaupt. Pred njo je bila le Kenijka Sylvia Kibet (8:52,55).

Še vedno v polnem treningu

Škofjeločan Osovnikar, finalist sprinta na SP v Osaki, je v kvalifikacijah tekel v drugi skupini, v kateri so ponovili start, kar pa slovenskega rekorderja ni zmotilo in se je zanesljivo z drugim mestom v skupini uvrstil v finale, kjer je bil peti. "V kvalifikacijah sem slabo startal in dobro nadaljeval, v finalu pa je bilo ravno obratno. Po dobrem startu sem v nadaljevanju tekel premalo sproščeno. V nedeljo imam še zadnjo tekmo v letošnji dvoranski sezoni, tekel bom v Karlsruheju," je povedal Osovnikar, ki ne bo nastopil na dvoranskem SP.

"Sem še vedno v polnem treningu, zato sem bil zelo utrujen. Nisem izkoristil dela nog, bokov in rok, napravil pa sem kar štiri prestope. Potrebujem več tekem, da bom znova prišel v pravi ritem. Zato bom že prihodnji teden nastopil v Leipzigu," je pojasnil Oplotničan Vodovnik, šesti na lanskem SP v Osaki. Rodičeva je le za pet cm zgrešila normo (14,05) za SP v Valencii. "Vesela sem doseženega izida, čeprav mi je le malo manjkalo do norme. Težave sem imela z zaletom, saj sem ga podaljšala za meter. Šestakova mi je pomagala pri merjenju zaleta in odrivu z deske. Že v soboto bom nastopila na DP v Ljubljani," je dejala Rodičeva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin