Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 8. 2009,
23.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 8. 2009, 23.35

6 let, 7 mesecev

Podeljenih pet kompletov medalj, Ratejeva enajsta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Četrti dan svetovnega prvenstva v Berlinu je bilo na sporedu pet finalnih odločitev. V finalu meta kopja je bila Martina Ratej enajsta. Sonja Roman je uspešno prestala predtek na 1500 metrov.

Martini Ratej po odličnem dosežku v kvalifikacijah, kjer se je za pičla dva centimetra približala lastnemu državnemu rekordu, v finalnem obračunu ni uspel podoben met in je tekmovanje končala že po treh poizkusih. V prvem metu je njeno kopje pristalo pri 57,57 metra, v drugem in tretjem poizkusu pa sta bila njena meta neveljavna. Končala je na 11. mestu, kar je kljub temu njen daleč največji uspeh v karieri.

Druga slovenska predstavnica Sonja Roman je v dopoldanskem delu nastopila v predteku na 1500 metrov. Tekla je v tretji skupini in se kot šesta iz skupine uvrstila v polfinale, ki bo na sporedu 21. avgusta ob 20. uri.

Richardsova, Idowu in Clement najbolje letos

Poleg finala v ženskem metu kopja so bile na sporedu še štiri finalne odločitve. Britanec Phillips Idowu je postal svetovni prvak v troskoku. V tretjem poizkusu doskočil pri 17,73 metra ter postavil tudi najboljši izid sezone na svetu. Olimpijski prvak, Portugalec Nelson Evora, se je moral zadovoljiti s srebrom, bron pa je osvojil Kubanec Alexis Copello.

Sanya Richards je opravičila vlogo prve favoritinje v teku na 400 metrov, kjer je zmago slavila v času najboljšega izida letošnje sezone - semafor se je ustavil pri natančno 49 sekundah. Srebro je osvojila Jamajčanka Shericka Williams, bron pa Rusinja Antonina Krivošapka.

Kenijec Ezekiel Kemboi je po treh zaporednih srebrnih medaljah na svetovnih prvenstvih le prišel tudi do zlatega odličja.

V teku na 3000 metrov z zaprekami je v času novega rekorda svetovnih prvenstev 8:00,43 v cilj pritekel pred rojakom Richardom Mateelongom, trojno kenijsko zmago pa je v zadnjih metrih preprečil Francoz Bouabdellah Tahri, ki je s časom 8:01,18 postavil evropski rekord.

Zadnjo disciplino večera, moški tek na 400 metrov z ovirami, je dobil Američan Kerron Clement, ki je ubranil naslov iz Osake. S časom 47,91 je postavil še tretji današnji najboljši dosežek letošnje sezone na svetu. Drugi je bil Javier Culson, ki je postavil portoriški rekord, tretji pa je bil še en Američan, Bershawn Jackson.

Ne spreglejte