Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 2. 2012,
15.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marija Šestak Marina Tomič

Nedelja, 26. 2. 2012, 15.37

8 let

Na SP Šestakova, Rodićeva, Tomičeva in Tršan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na 14. dvoranskem atletskem svetovnem prvenstvu, ki bo med 9. in 11. marcem v Carigradu, bo nastopila četverica slovenskih predstavnikov.

Marija Šestak (Mass) in Snežana Rodič (Mass) v troskoku, Marina Tomič (Kladivar) v teku na 60 m ovire in Vid Jakob Tršan (Mass) na 800 metrov. Šestakova svojega nastopa še ni potrdila.

Šestakova, s 15,08 metra je četrta na večni dvoranski lestvici vseh časov, je po zanjo neuspešnem nastopu na državnem prvenstvu v Celju, kjer ni preskočila 14 m in za Rodičevo osvojila drugo mesto, dejala, da bo še razmislila o svoji udeležbi na SP. Če se bo odločila za pot v Turčijo, potem bo na dvoranskem SP nastopilo še enkrat več slovenskih tekmovalcev kot pred dvema letoma v Dohi. V Katarju je Rodičeva v troskoku zasedla deveto mesto (13,84 m) in je finale zgrešila za pet centimetrov, Miran Vodovnik (Almont) pa je s svojim najboljšim izidom sezone izpadel v kvalifikacijah suvanja krogle, kjer je bil 15. (19,82 m).

Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije, pa je dejal, da je Mednarodna atletska zveza (IAAF) potrdila nastop Tršana na SP v Carigradu, saj nihče izmed ostalih slovenskih atletov ni izpolnil norme za to tekmovanje. Tršan je 12. februarja z 1:48,05 na Dunaju za več kot sekundo izboljšal 17 let star slovenski dvoranski rekord Rafka Mariniča ter normo (1:48,00) za dvoransko SP zgrešil le za pet stotink sekunde.

"Kriteriji za nastop na SP so zelo zahtevni, saj je število mest mednarodna zveza zaradi kratkega časovnega okvira tekmovanja zelo omejila. Kriteriji so zato zelo visoki. Na SP bi lahko nastopili še Tina Šutej v skoku s palico in Nina Kolarič v skoku v daljino, ki tudi imata normi. Prva je na študiju v ZDA, Kolaričeva pa se je odločila, da se bo osredotočila na EP na prostem in olimpijske igre v Londonu. V Carigradu bi bili zadovoljni s ponovitvijo letošnjih najboljših izidov. Trenutno je Šestakova po izidih sezone na 20. mestu, Rodičeva je 28., Tomičeva pa 43. Forma vseh se vzpenja in upamo, da bo najboljša prav na SP," je dejal Steiner.

Ne spreglejte