Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
22.32

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Maja Mihalinec Maruša Černjul Luka Janežič Marija Šestak

Nedelja, 3. 3. 2019, 22.32

5 let, 1 mesec

Ocena vodje slovenske reprezentance na EP

Marija Šestak: Čeprav ni bilo pike na i, smo lahko zelo zadovoljni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Marija Šestak | Marija Šestak je bila vodja slovenske reprezentance na EP v Glasgowu. | Foto Nebojša Tejič/STA

Marija Šestak je bila vodja slovenske reprezentance na EP v Glasgowu.

Foto: Nebojša Tejič/STA

Slovenska atletska reprezentanca je na 35. evropskem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu med 1. in 3. marcem zbrala tri finalne nastope, najvišje, na četrtem mestu, je razočaran končal Luka Janežič, presenetili sta s šestim mestom Maja Mihalinec in z desetim Maruša Černjul.

Maruša Černjul
Sportal Černjulova z rekordom zaključila uspešne slovenske nastope

"Čeprav ni bilo pike na i, pa smo lahko zelo zadovoljni z izkupičkom. Na EP nastopa več kot 40 držav, trikrat smo nastopili v finalu, dvakrat pa smo bili zelo blizu, zato lahko le čestitam reprezentanci, ki je bila na zelo visoki ravni. Če se bo to nadaljevalo, bomo imeli letos na SP v Dohi precej več tekmovalcev kot pred dvema letoma v Londonu, čeprav so norme še ostrejše," je nastop na Škotskem strnila vodja reprezentance Marija Šestak, nekdanja izjemna atletinja.

Janežič si nima česa očitati

Luka Janežič je osvojil nehvaležno četrto mesto. | Foto: Vid Ponikvar Luka Janežič je osvojil nehvaležno četrto mesto. Foto: Vid Ponikvar Luka Janežič, ki je bil v najožjem krogu favoritov za stopničke na 400 metrov, je za dve stotinki zaostal za bronom, ki ga je imel v rokah še nekaj metrov pred ciljem.

"Janežič je odlično tekel in si nima česa očitati. Nizozemec Tony van Diepen je imel več sreče in tudi boljšo stezo, če bi imel Luka četrto, bi imel zaradi malo večjega naklona steze na začetku na koncu več moči. Toda tudi četrto mesto na EP pomeni veliko, včasih to pozabimo," je povedala Šestakova, ki je pred desetimi leti v troskoku v Torinu osvojila srebrno medaljo na dvoranskem EP.

Luka Janežič
Sportal Luka Janežič: To je bila priložnost, ki se nikoli ne bo vrnila

Spoštuje vsakega, ki se vrne po poškodbi

Maja Mihalinec je pustila v Glasgowu izjemen vtis. | Foto: Sportida Maja Mihalinec je pustila v Glasgowu izjemen vtis. Foto: Sportida Po njenih besedah sta prijetno presenetili Maruša Černjul v skoku v višino in Maja Mihalinec na 60 metrov. "Prva je bila že v kvalifikacijah zelo zanesljiva, Mihalinčeva pa je pustila izjemen vtis. Zelo spoštujem vsakega športnike, ki se po poškodbi vrne, to je težko psihično in fizično. Mihalinčeva je to naredila na najboljši možni način in čaka jo še nekaj zelo lepih sezon," je napovedala Šestakova.

Marušo Mišmaš in Tino Šutej je le malo ločilo od preboja v finale na 1500 metrov oziroma v skoku s palico. "Mišmaševa ima občutek, da bi lahko tekla hitreje. Bila je razočarana in je zaradi taktične napake, ki se pripeti ob veliki hitrosti v delčku sekunde, ostala brez uvrstitve v finale. Toda že v preteklosti je pokazala, da je iz pravega testa in nanjo lahko računamo tudi v Dohi. Tina je po nekaj letih na 4,50 m zelo konstantna. Zelo samozavestna je postala in bi bila lahko zelo velik adut Slovenije na letošnjem SP."

Šestakova je pohvalila tudi nastop Anite Horvat v polfinalu na 400 metrov. "Bila je 12., kar je visoka uvrstitev, tudi sama je bila zadovoljna, ker je v polfinalu tekla hitreje kot v kvalifikacijah, kar se ji prej ni dogajalo pogosto. To je napredek, in ker je še mlada, bo prišla na naslednjih EP tudi v finale."

Maja Mihalinec
Sportal Maja Mihalinec: Želim izboljšati rezultat sezone, če ne kariere

Rudolf pokazal pravi pristop

Žana Rudolfa je zdravje na Škotskem pustilo na cedilu. | Foto: Peter Kastelic/AZS Žana Rudolfa je zdravje na Škotskem pustilo na cedilu. Foto: Peter Kastelic/AZS Dva atleta sta izpadla v kvalifikacijah, na 24. mestu je Jakob Filip Demšar končal na 60 metrov ovire, na 32. Žan Rudolf na 800 metrov.

"Demšar je še mladinec, presenetil je že z normo. Na svojem prvem velikem članskem tekmovanju je bil blizu osebnemu in državnemu mladinskemu rekordu in je dosegel več, kot se je od njega pričakovalo. Rudolf je imel hud glavobol in vnetje sinusov in nismo vedeli še pred prijavnico tik pred tekmo, ali bo sploh lahko tekel. Ni se odpovedal nastopu, prikazal je pravi pristop. Boril se je in mu je šele v zaključku zmanjkalo moči," je opis slovenskega nastopa končala Šestakova.

Maruša Černjul
Sportal Maruša Černjul: Če bi mi kdo pred EP ponudil to ...
Ne spreglejte