Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
8.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 6. 2013, 8.08

8 let

Bekele najhitreje letos, Ratejeva četrta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Martina Ratej, slovenska rekorderka v metu kopja, je na atletski diamantni ligi v Eugenu zasedla četrto mesto in vnovič presegla 60 m. Orodje je vrgla 60,99 m, kar je njen najboljši izid letos.

Slavila je Nemka Christina Obergföll (67,70 m) pred Avstralko Kimberley Mickle (63,80 m) in Južnoafričanko Sunette Viljoen (63 m). Najboljše izide sezone so prvi dan tekmovanj na četrtem diamantnem mitingu leta dosegli v teku na eno miljo Kenijec James Kiplagat Magut (3:55,24), na 10.000 m Etiopijec Kenenisa Bekele (27:12,08), v skoku v daljino pa Rus Aleksander Menkov (8,39 m). Tekmovanje se bo nadaljevalo danes ob 21. uri zvečer po slovenskem času.

"Pogoji so bili boljši, kot na prejšnji diamantni ligi v New Yorku. Vseeno je močan veter motil tekmovanje. Vse gre po načrtih in Ratejeva iz tekme v tekmo izboljšuje formo. Tokrat je premagala tudi aktualno svetovno prvakinjo Rusinjo Marijo Abakumovo," je dejal Andrej Hajnšek, trener Ratejeve. Slovenska rekorderka bo naslednjič tekmovala pred domačim občinstvom v Velenju v torek, 4. junija. Tam bo nastopila tudi Abakumova, lastnica drugega najboljšega izida vseh časov, ki je bila tokrat peta (60,29 m).

Ratejeva je na prejšnji tekmi diamantne lige 25. maja v New Yorku zasedla peto mesto in s 60,51 m izpolnila tudi normo za nastop na svetovnem prvenstvu v Moskvi (60,00 m). Tedaj je z zmagala je Obergföllova (65,33 m), srebrna na olimpijskih igrah lani v Londonu, pred Abakumovo (64,25 m) in Micklejevo (63,93 m), četrta pa je bila Ukrajinka Vira Rebrik (60,95 m). "Ratejeva je dobro tekmovala v slabih pogojih, saj je bilo le 12 stopinj Celzija, med nastopom v metu kopija v začetku mitinga pa je tudi močno deževalo. Svoje je dodal še veter. Izpolnjen je prvi cilj, norma za SP v Moskvi," je tedaj nastop ocenil Hajnšek. Ratejeva je bila v New Yorku in Eugenu edina slovenska predstavnica.

Ne spreglejte