Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2019,
20.52

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Luka Janežič

Sreda, 6. 2. 2019, 20.52

5 let, 3 mesece

atletski miting, torun in Sabadell

Janežič tretji na Poljskem, Zupinova zmagala v Španiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Luka Janežič | Luka Janežič je na Poljskem končal na tretjem mestu. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Luka Janežič je na Poljskem končal na tretjem mestu.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Luka Janežič (Kladivar Celje) je na atletskem mitingu svetovne dvoranske turneje IAAF v poljskem Torunu v teku na 400 m s časom 46,46 sekunde dosegel skupno tretji izid. Na svoji tretji tekmi v sezoni je dosegel svoj drugi najboljši izid. Dvajsetletna Agata Zupin je zmagala na dvoranskem atletskem mitingu v španskem Sabadellu na 400 m. S 54,48 sekunde je za dobre pol sekunde zaostala za normo (53,90) za evropsko prvenstvo v dvorani, ki bo v začetku marca v Glasgowu.

Luka Janežič (Kladivar Celje) je na atletskem mitingu svetovne dvoranske turneje IAAF v poljskem Torunu v teku na 400 m s časom 46,46 sekunde dosegel skupno tretji izid. Na svoji tretji tekmi v sezoni je dosegel svoj drugi najboljši izid.

Luka Janežič Beograd 2017
Sportal Janežič drugi v Franciji: Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje tekel tako počasi

Zmagal je Čeh Pavel Maslak (46,19), trikratni zaporedni svetovni dvoranski prvak (2014, 2016, 2018), ki bo skušal v Glasgowu v začetku marca po letih 2013, 2015 in 2017 še četrtič osvojiti evropski dvoranski naslov. V prvi skupini je zmagal Američan Nathan Strother (46,32), ki je bil edini skupno še hitrejši od Janežiča.

Ni začel najbolje

"Bila je kar dobra tekma, dosegel sem tretje mesto v močni konkurenci. To je lep uspeh. Na prejšnji tekmi v Franciji nisem dosegel dobrega izida, zato je bilo malo dvomov pred današnjo tekmo. Zato tudi nisem začel najbolje današnjega teka, a se je na koncu pokazalo, da sem dobro pripravljen," je dejal Janežič.

Tekel je v boljši, drugi skupini, na peti progi, tik pred Maslakom. Ta ga je še pred začetkom zadnjega kroga prehitel, pred Janežičem pa je bil tudi domačin Karol Zalewski. Člana poljskih štafet, ki so osvajale medalje na velikih tekmah v zadnjem obdobju, je skušal prehiteti, vendar ga je Zalewski dobro zaprl. V zaključku pa je v ciljni ravnini Janežič silovito pospešil, takoj prehitel Poljaka in se na koncu približal tudi Maslaku.

Na DP ga ne bo

"Škoda, da sem bil na tretjem mestu po prvem krogu, da sem se pustil prehiteti Poljaku. To me je stalo nekaj časa in mogoče tudi še boljše uvrstitve. Če bi v drugi krog prišel takoj za Maslakom, bi ga gotovo na koncu prehitel. Imel sem namreč zame značilen zelo dober finiš. Sem pa naredil napako sredi prvega kroga in upam, da je ne bom zato na EP," je dodal Janežič. Ker bo 8. februarja nastopil na naslednji tekmi svetovne serije v Madridu, v soboto ne bo tekmoval na državnem prvenstvu v Novem mestu, potrjen pa ima tudi naslednji nastop na svetovni seriji v Birminghamu.

Triindvajsetletni Janežič je hitreje v sezoni tekel 26. januarja na Dunaju, ko je v svojem prvem nastopu v sezoni gladko zmagal, s časom 46,13 sekunde je tedaj potrdil normo (47,40) za dvoransko EP v Glasgowu ter le za 15 stotink zaostal za slovenskim rekordom (46,02), ki ga je dosegel 27. januarja lani prav v avstrijski prestolnici.

Agata Zupin je za normo (53,90) za evropsko prvenstvo v dvorani, ki bo v začetku marca v Glasgowu, zaostala dobre pol sekunde. | Foto: Sportida Agata Zupin je za normo (53,90) za evropsko prvenstvo v dvorani, ki bo v začetku marca v Glasgowu, zaostala dobre pol sekunde. Foto: Sportida

Zupinova: norma je dosegljiva

"Dober miting je za mano. Tekla sem na šesti progi, ves čas sama v ospredju. Počutila sem se odlično, tudi nastop sem opravila veliko bolje kot prvega in drugega v sezoni, več kot sekundo sem bila hitrejša. Za še kaj več pa bi rabila malo močnejšo konkurenco," je pojasnila Zupinova.

V tej sezoni se vrača po poškodbi, ki jo je od tekmovališč oddaljila lani. "Norma za EP je dosegljiva, to sem videla danes. Ko bom imela močnejše tekmice ob sebi, bo tudi čas boljši. Iz tekme v tekmo imam tudi manj treme, tudi manj strahu, ki je posledica dolgega tekmovalnega premora. Na državnem prvenstvu v Novem mestu bom v soboto tekla na 200 m, 12. februarja bom nastopila v Ostravi na 300 m, v Istanbulu pa 17. februarja na 400 m. Upam, da bom za to razdaljo dobila še kakšno tekmo že prej," je dodala Zupinova.

Preberite še:

AZS Luka Janežič
Sportal Najboljši slovenski atlet se spogleduje z velikim ciljem

 

Ne spreglejte