Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2014,
12.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2014, 12.34

6 let, 7 mesecev

"Pogum za takšen skok na glavo lahko človek najde le pri nečem, kar ga res veseli"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Milnica je nastala z željo, da bi zgradila nekaj, kar bo všeč meni in drugim ustvarjalcem," pojasnjuje Špela Ceglar, 29-letnica, katere trenutni moto je: "Špela, samo brez panike."

Začeti svoj posel v teh težkih časih ni mačji kašelj, a to ni prestrašilo Špele Ceglar, 29-letne diplomantke fakultete za upravo, ki počasi končuje tudi magisterij na ekonomski fakulteti. Z željo, da bi zgradila nekaj, kar bo všeč vsem, ki radi ustvarjajo lastne domače kozmetične izdelke, je nastala Milnica, ustvarjalni blog in spletna trgovinica.

Na začetku se je vse vrtelo okoli papirjev, predpisov in pravilnikov Uradno je Špela Milnico na splet pripeljala oktobra 2013, pred tem pa je kar nekaj mesecev za "poskusne zajčke izkoriščala vse svoje bližnje".

Več dela kot s spletno trgovino ima Špela sicer z blogom, recepti in s pomočjo vsem, ki ustvarjajo domačo kozmetiko. "Pogum za takšen skok na glavo lahko človek najde le pri nečem, kar ga res veseli. Še posebej, ker vem, da bo trajalo kar nekaj časa, preden bom lahko živela le od Milnice," je pojasnila.

Vsak začetek je težak, pravijo, in nič drugače ni bilo pri Špeli. Na začetku se je vse vrtelo okoli papirjev, predpisov in pravilnikov. "Težko je naštudirati vse, a je treba biti vztrajen in občasno kar potrkati na kakšna (uradniška) vrata," je povedala.

Postati najbolj prijazna in navdihujoča stran za vse ustvarjalce domače kozmetike Trenutno je njen glavni izziv, da Milnico pripelje do čim večjega kroga ustvarjalnih ljudi, spletna stran milnica.si pa si je zadala cilj, da postane najbolj prijazna in navdihujoča stran za vse ustvarjalce domače kozmetike.

Špela za Milnico skrbi sama, pomagajo pa ji njeni bližnji. "Na vsakodnevni ravni moje delo obsega skrb za stranke, sprejemanje in oddajanje naročil, dnevne marketinške aktivnosti, komunikacijo s strankami in izobraževanje," je pojasnila.

Njeno delo pa ima tudi bolj zabavno stran, kar je, kot je dejala, pisanje blogov, receptov, naročanje zaloge, iskanje novih priložnosti za sodelovanje z dobavitelji, komunikacija z dobavitelji, načrtovanje in izvajanje delavnic. Njen delavnik v povprečju poteka od 9. do 20. ure.

Brezplačni nasveti in recepti dostopni na klik Nasvete in recepte lahko na spletni strani dobite povsem brezplačno, Špela pa se je za to odločila, ker je želela, da je Milnica drugačna.

Razmišljala je o tem, kaj pogreša pri preostalih trgovinah in kako bi stvari lahko naredila boljše kot drugi. Na spletu je namreč veliko podobnih trgovin, kjer vsi nekaj prodajajo, nihče pa uporabniku ne pomaga pri izdelavi.

"Seveda so brezplačni recepti, nasveti in pozitivna energija le del dodane vrednosti. Vem, da imam tudi dobre izdelke, in veliko vlagam v odnos s strankami," je še dodala.

Zato organizira tudi različne delavnice, saj tako lahko spozna svoje bralce, obiskovalce in kupce.

Poskušam jih izvajati vsaj enkrat mesečno, potekajo pa v manjši skupini, do sedem udeležencev, trajajo pa povprečno štiri ure. Vsak udeleženec se seznani z osnovno teorijo, dobi vse potrebne pripomočke in material, nato pa sledi še praktični del.

Za zdaj je odziv strank izjemno pozitiven. "Ljudje so Milnico zelo lepo sprejeli in pohvalili, zraven pa še sprašujejo, klikajo, gledajo, ustvarjajo," je povedala Špela.

Ne spreglejte