Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
13. 4. 2017,
15.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

apartma Ankaran obala dražba Osebne finance

Četrtek, 13. 4. 2017, 15.55

6 let, 6 mesecev

Nad Ankaranom na dražbi šest prestižnih apartmajev

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Naselje Kolomban nad Ankaranom | Foto Stečajni upravitelj

Foto: Stečajni upravitelj

Stečajna upraviteljica Nataša Gibičar bo prihodnji teden na dražbi znova prodajala šest stanovanj nad Ankaranom.

Gre za varovano sosesko v značilnem istrskem slogu z 18 stanovanji, kamor je lastnikom dostop omogočen s kartičnim sistemom. Z njim so opremljena vhodna vrata v naselje, vrata v objekte, garaže in stanovanja. Vse naselje je tudi videonadzorovano. Cene v četrtem poskusu so malenkost nižje od zadnje dražbe in znašajo od 137 do 228 tisočakov.

Naselje Brnistra v Kolombanu je bilo zgrajeno pred šestimi leti. Stanovanja so se takrat prodajala po ceni od 290 tisoč do 569 tisoč evrov z davkom. Po stečaju investitorja leta 2015, ljubljanskega gradbenega podjetja Ira GP, je ostalo neprodanih še deset stanovanj. Stečajni upraviteljici je doslej uspelo prodati štiri stanovanja, 18. aprila bo na prodaj še preostalih šest enot. Tokrat so izklicne cene nižje za okoli dva odstotka.

Najceneje bo na prodaj pritlično stanovanje v skupni izmeri 93 kvadratnih metrov, ki mu pripada še parkirno mesto in 46 kvadratov zelenice. Dražitelji bodo morali zanj odšteti najmanj 137 tisoč evrov, varščina pa znaša 13.700 evrov.

Znova se bosta skupaj kot celota prodajali stanovanje v pritličju in dupleks stanovanje nad njim. Prvo meri 116 kvadratov, drugo pa 214 kvadratov. Izklicna cena za obe stanovanji skupaj znaša 380 tisočakov. Če prodaja sklopa kot celote ne bo uspešna, ju bodo na torkovi dražbi poskušali prodati po delih. Pritlično stanovanje po izklicni ceni 172 tisočakov, dupleks pa po ceni 228 tisočakov.

Stanovanjska soseska Brnistra obsega pet večstanovanjskih stavb v značilnem istrskem slogu. Od središča Ankarana je oddaljena 1,5 kilometra, od Kopra in Trsta pa osem. | Foto: Stečajni upravitelj Stanovanjska soseska Brnistra obsega pet večstanovanjskih stavb v značilnem istrskem slogu. Od središča Ankarana je oddaljena 1,5 kilometra, od Kopra in Trsta pa osem. Foto: Stečajni upravitelj

Ogled nepremičnin je mogoč po predhodnem dogovoru s stečajno upraviteljico, varščino pa je treba vplačati do ponedeljka, 17. aprila. Dražitelji lahko ceno v posameznem koraku dvigujejo za najmanj tisoč evrov.

Ne spreglejte