Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2016,
14.49

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča zavarovalnica GRAWE

Foto: Thinkstock

Natisni članek

naložbeno življenjsko zavarovanje življenjsko zavarovanje Grawe advertorial

Četrtek, 26. 5. 2016, 14.49

2 meseca, 1 teden

Si želite v prihodnosti najti skriti zaklad?

Vsebino omogoča zavarovalnica GRAWE

Foto: Thinkstock

balon letenje potovanje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Uresničite svoje naložbene cilje in poskrbite za varno prihodnost družinskih članov – z enim zavarovalnim produktom, ki se v prihodnosti lahko spremeni v pravi skriti zaklad.

Ni treba biti jasnovidec, da je nekaj jasno kot beli dan – prihodnost je negotova in včasih prav nič prijazna. S pravočasnim finančnim načrtovanjem je lahko vsaj malo predvidljiva.

Če vam ob koncu meseca uspe privarčevati nekaj denarja in bi radi svoj denar oplemenitili ter bili ob tem še življenjsko zavarovani, razmislite o sklenitvi naložbenega življenjskega zavarovanja. S sklenitvijo naložbenega življenjskega zavarovanja lahko privarčujete dodatna sredstva za varnejšo prihodnost in poskrbite za finančno brezskrbno prihodnost svojih najbližjih.

Zavarovalnica GRAWE ponuja naložbeno življenjsko zavarovanje, ki se plemeniti v enem ali več krovnih skladih in pri katerem lahko tudi sami prilagajate skupno izpostavljenost tveganju.

Zavarovanje za neljube dogodke in varčevanje v skladih

sanjarjenje ženska domišljija | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Naložbeno življenjsko zavarovanje združuje zavarovanje za primer smrti in varčevanje v enem ali več investicijskih skladih ali v drugih oblikah naložb. V primeru smrti zavarovalca družinski člani dobijo izplačano zavarovalno vsoto. V primeru doživetja in ko zavarovalna polica poteče, pa zavarovalcu izplačajo celotno vrednost privarčevanega premoženja.

Naložbena življenjska zavarovanja so nadgradnja klasičnega življenjskega zavarovanja.

Izbor skladov naredi zavarovalnica sama, zavarovalec pa se odloča med že izbranimi. Skladi potem sredstva razpršijo med posamezne delnice, obveznice in druge finančne instrumente, saj razpršena naložba velja za varnejšo. Naložbeni del zavarovalnice vodijo na individualnem naložbenem računu, tveganje za katerega prevzema zavarovalec sam. Vsa sredstva, zbrana na tem računu, so podvržena gibanjem na finančnih trgih in se na koncu zavarovalne dobe izplačajo zavarovalcu.

Višina zavarovalne vsote za primer smrti pa je po drugi strani zajamčena ne glede na to, kaj se dogaja z naložbami.

Varčevanja v skladih so dolgoročna oblika naložb, zato je naložbeno življenjsko zavarovanje primerno za tiste, ki želijo oplemenititi svoje premoženje na dolgi rok in so hkrati pripravljeni tudi tvegati. Namenjena so tistim, ki želijo ustrezne zavarovalne varnosti predvsem v obdobju, ko je vrednost njihove naložbe še nizka.

Razlike med klasičnim in naložbenim zavarovanjem:

Zavarovalna vsota za primer smrti: Pri klasičnem življenjskem zavarovanju in pri naložbenem zavarovanju je zajamčena.

Zavarovalna vsota za primer doživetja: Pri klasičnem življenjskem zavarovanju je zajamčena, pri naložbenem zavarovanju ni zajamčena.

Naložbena politika: Pri klasičnem življenjskem zavarovanju zavarovalec ne more upravljati svojih sredstev, pri naložbenem zavarovanju lahko zavarovalec aktivno upravlja svoja sredstva.

Donos: Pri klasičnem življenjskem zavarovanju zavarovalec lahko prejme morebitno udeležbo na dobičku, pri naložbenem zavarovanju je donos odvisen od gibanja vrednosti enot sklada.

Ko čas in denar napišeta uspešno zgodbo

otrok oče družina | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Naložbeno življenjsko zavarovanje zavarovalnice GRAWE vključuje kritje za primer smrti in naložbeni del, ki se do konca zavarovalne dobe plemeniti v enem ali več krovnih skladih.


GRAWE APOLLO BEST 7 je življenjsko zavarovanje, vezano na enote investicijskih skladov. Zavarovalec se lahko odloča med sedmimi investicijskimi skladi.

Prednosti naložbenega zavarovanja GRAWE APOLLO BEST 7:

  • visoki donosi: GRAWE APOLLO BEST 7 združuje prednosti življenjskega zavarovanja in možnosti visokih donosov mednarodnih investicijskih skladov,

  • prilagodljivost: izbirate lahko med sedmimi skladi in se odločite za naložbeno politiko, ki vam najbolj ustreza,

  • varnost: visoka stopnja razpršitve naložb s pomočjo skladov,

  • dodatna zavarovanja: priključite lahko dodatna zavarovanja: za primer nezgodne smrti, nezgodne smrti v prometni nesreči, nastopa ene izmed določenih težkih bolezni, trajne invalidnosti, smrti, SOS nezgodo in dodatna zavarovanja za primer nezgodne invalidnosti.


GRAWE TROJNI A je zavarovanje, ki poteka v treh fazah in pri katerem aktivno upravljate svoja sredstva, tako da skozi celotno naložbeno obdobje postopno prilagajate skupno izpostavljenost tveganju.

Prednosti naložbenega zavarovanja GRAWE TROJNI A:

  • tri faze naložbene politike, ki so optimalno prilagojene vašemu življenjskemu obdobju,

  • visok donos zaradi vlaganja v delniške naložbe,

  • aktivno upravljanje sredstev,  

  • prihranek z največjo prilagodljivostjo,

  • dolgoročnost je zagotovilo za naložbeni uspeh,

  • naložbeno upravljanje pod drobnogledom izkušenih strokovnjakov,

  • možnost prilagoditve življenjskih zavarovanj v dogovorjeni višini,

  • mogoča izplačila pokojnine v obliki rente ali z nakazilom sredstev.


GRAWE TROJNI A + pa je pilotski projekt zavarovalnice GRAWE. Je do stranke prijazen produkt, ki ima visoko odkupno vrednost in ga odlikujejo nizki stroški zavarovalnice, saj so zavarovalniški stroški porazdeljeni na celotno dobo. To pomeni, da se stroški poračunajo ob plačilu premije in ne več ob sklenitvi zavarovanja.

Tako ima zavarovalec višjo odkupno vrednost skozi celotno zavarovalno dobo.

plezanje igrala park gozd | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock GRAWE zavarovalnica, d. d., je pomemben ponudnik naložbenih življenjskih in rentnih zavarovanj, ki svojim zavarovancem zagotavlja majhne stroške in nadpovprečne donose. Usmerjeni so k naložbam v Sloveniji, vendar uporabljajo tudi mednarodne povezave, zaradi česar je razmerje med donosnostjo in varnostjo naložb lahko veliko boljše.

Leta 2014 je podjetje GRAWE prejelo priznanje finalist v okviru projekta Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS v kategoriji srednje velikih podjetij.

Zavarovalnica GRAWE je del mednarodnega koncerna GRAWE.

Poleg klasičnih življenjskih zavarovanj in naložbenih življenjskih zavarovanj Zavarovalnica GRAWE ponuja tudi posebna življenjska zavarovanja.

 Preberite še:

Zakaj skleniti življenjsko zavarovanje?

Ne spreglejte