SiolNET. Posel danes Novice
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prodaja Name padla v vodo

0,53

termometer

Nama, veleblagovnica
Foto: STA

Zavarovalnica Triglav, Adriatic Slovenica, Zavarovalna družba, KD Kapital in Triglav skladi, ki so skupaj prodajali trgovsko podjetje Nama, do konca septembra niso prejeli nobene zavezujoče ponudbe za nakup te družbe.

Zaradi neuspešne prodaje je prenehal veljati tudi decembra 2015 sklenjen sporazum o skupnem nastopu pri prodaji.

Zavarovalnica Triglav je kot koordinator podpisnic sporazuma o skupnem nastopu pri prodaji delnic Name družbo obvestila o koncu veljavnosti sporazuma. "Njegov namen je bil čim bolj optimalna izvedba postopka prodaje delnic, za kar si bodo obstoječi lastniki družbe tudi v bodoče prizadevali," so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Za Namo naj bi bilo v tem času nekaj zanimanja, eden od interesentov, trgovska družba Kompas Shop, je spomladi izpeljal ponudbo za prevzem Name. V njej je za delnico ponudil 20 evrov v denarju, sprejelo pa jo je manj kot odstotek delničarjev Name.

Z delnicami Name se trguje na Ljubljanski borzi, kjer se njihova cena trenutno giblje pri 23 evrih. Na zadnji dan preteklega leta je bila knjigovodska vrednost delnice ocenjena na 10,93 evra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin