Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
30. 1. 2015,
13.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

BTC

Petek, 30. 1. 2015, 13.48

6 let, 6 mesecev

Prihaja v BTC poleg Ikee še kakšna multinacionalka?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Medtem ko prihodki Blagovno trgovinskega centra (BTC), ki ga vodi Jože Mermal, rastejo, dobiček že tri leta zapored pada.

Družba BTC, ki zaposluje 332 ljudi, je leta 2014 ustvarila 59 milijonov evrov prihodkov, 2,2 milijona evrov več kot leta 2013, na drugi strani pa je ustvarila pet milijonov evrov dobička, kar je slabih štiristo tisoč evrov manj kot predlani in 2,2 milijona evrov manj kot leta 2012, ko so imeli 7,2 milijona evrov dobička.

Dolg nižji za 9,4 milijona evrov Kot so nam pojasnili v družbi, so lani največ prihodkov, 31 milijonov evrov, ustvarili z oddajo prostorov, 24 milijonov evrov z logistiko, s preostalimi dejavnostmi pa štiri milijone evrov.

Pojasnili so nam tudi, da se družba leta 2014 ni dodatno zadolžila, ampak je odplačala 9,4 milijona evrov posojil. Prav tako se tudi njene terjatve niso bistveno povečale. Njihov dolg je sicer leta 2013 znašal 102,7 milijona evrov, terjatve pa 8,2 milijona evrov.

Čez dve leti odprtje Ikee? Največji projekt, ki se v prihodnje obeta v okviru BTC, je izgradnja trgovskega središča švedskega proizvajalca in prodajalca pohištva Ikea, ki se bo predvidoma razprostiral na površini približno 30 tisoč kvadratnih metrov, zaposloval pa naj bi okoli 300 delavcev. Vrednost naložbe je ocenjena na 80 milijonov evrov.

Center, ki naj bi ga odprli leta 2017, bo predvidoma stal ob Kristalni palači na zemljišču, ki je v lasti Zavarovalnice Triglav. Dogovori zavarovalnice z Ikeo o prodaji zemljišča še potekajo.

Odprli skoraj 15 tisoč kvadratnih metrov poslovnih prostorov Glede drugih novosti so nam v družbi BTC pojasnili, da so lani v vseh treh mestih, torej v Ljubljani, Novem Mestu in Murski Soboti, na novo uredili in skupaj z večinoma novimi poslovnimi partnerji odprli skoraj 15 tisoč kvadratnih metrov poslovnih prostorov, od tega največ v Ljubljani.

"Dogovarjanja o novih trgovskih programih v BTC Cityju potekajo tudi z multinacionalkami, vendar vam v tem trenutku konkretnih imen žal še ne moremo razkriti," so nam še povedali.

Ne spreglejte