Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 5. 2023,
7.00

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

NVIDIA trgovanje delnice PR članek

Torek, 30. 5. 2023, 7.00

10 mesecev, 3 tedne

NVIDIA dosegla zgodovinski maksimum v enem dnevu

Oglasno sporočilo

24. maja je NVIDIA objavila odlične poslovne rezultate, ki presegajo pričakovanja o zaslužku in prihodkih od prodaje. Podjetje je dejalo, da povpraševanje po čipih AI še vedno narašča. Ko so se naslednji dan trgi zaprli, so delnice podjetja skočile za 24,4 odstotka, kar predstavlja približno 184 milijard dolarjev povečanja vrednosti podjetja v samo enem dnevu, kar je največji enodnevni dobiček od vseh ameriških delnic.

NVIDIA | Foto: Fortrade Cyprus Ltd. Foto: Fortrade Cyprus Ltd.

Fortrade je za vse tiste, ki jih zanima, kako se naučiti trgovati s cenami delnic NVIDIA (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD), ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravil brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic". Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic" prenesite tukaj.

Vrednost podjetja je zdaj okoli 939 milijard dolarjev – to je prvo podjetje, ki proizvaja čipe – in se je približala vrednosti bilijon dolarjev. Zdaj pa se je podjetje pridružilo velikanom, kot so Apple, Microsoft in Tesla, ki so najbolje ocenjena podjetja.

Izvršni direktor podjetja Jensen Huang je dejal, da bo obstoječa strojna oprema v podatkovnih centrih, vredna približno bilijon dolarjev, nadomeščena s čipi AI, kar bo podjetju omogočilo, da v celoti zadovolji povpraševanje. Mnogi analitiki verjamejo, da bo razvoj umetne inteligence revolucioniral računalništvo in pomembno vplival na človeško uspešnost.

Investicijske banke so, potem ko so spoznale, da bo cena družbe verjetno narasla, takoj spremenile svoje ciljne cene, in sicer le v nekaj urah po objavi rezultata. JP Morgan je podvojil ciljno ceno z 250 na 500 dolarjev, Barclays pa je tudi povečal ciljno ceno na 500 dolarjev. Letos je Nvidia narasla za 159,9 odstotka, vendar mnogi vlagatelji menijo, da je to za podjetje šele začetek.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic" prenesite tukaj.

Viri: Reuters, Al Jazeera, MarketWatch

CFD so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 83 % računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, ali Belgija ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Cyprus Ltd.

Ne spreglejte