Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
21. 5. 2018,
15.14

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

1

Natisni članek

Nik Vene S-holder Danska Kickstarter

Ponedeljek, 21. 5. 2018, 15.14

5 let, 11 mesecev

Mladi slovenski podjetnik se bori za posel z dansko vojsko

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

1

Nik Vene danska vojska | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Po tem, ko ima Nik Vene za sabo že dva uspešna projekta na Kickstarterju, bi mu v kratkem lahko uspel še en veliki met. Za posel se dogovarja z dansko vojsko. "Naša danska podružnica je pred kakšnim mesecem vzpostavila kontakt z dansko vlado, sektorjem za obrambo, kjer so pokazali zelo veliko zanimanja za naš izdelek," pravi Vene.

Slovenskemu podjetniku je z idejo, kako preprečiti uhajanje srajc iz hlač, v razmiku 365 dni dvakrat uspelo na platformi za množično financiranje Kickstarter, ob tem pa je začel sodelovati tudi s spletnim velikanom za nakupovanjem Amazonom.

Morebitni tokratni uspeh pa v nasprotju s prvima dvema ne bo povezan s Kickstarterjem. Za njihov izdelek S-holder, za katerega so pred enim letom dobili sto tisoč dolarjev podpore, se zanima danska vojska.

"Naša danska podružnica je pred kakšnim mesecem vzpostavila kontakt z dansko vlado, sektorjem za obrambo, kjer so pokazali zelo veliko zanimanja za naš izdelek," o morebitnem sodelovanju z dansko vojsko pravi Vene.

S-holder | Foto: S-holder Foto: S-holder

Za zdaj testirajo

Za zdaj so vojakom za testiranje poslali okoli 50 primerkov, slovenski podjetnik pa je optimističen glede sodelovanja.

"Glede na to, da smo po kakovosti vodilni na trgu, imamo zelo velike možnosti, da bomo posel dobili. Prvo naročilo se vrti okoli tisoč do dva tisoč izdelkih," je optimističen.

W-holder
Novice Slovenec po uspehu na Kickstarterju začel sodelovati z Amazonom

Pri ženskah so še na začetku

Ob tem se je Vene še tretjič odločil za zbiranje denarja prek platforme, kjer mu je dvakrat uspelo. Na trgu bo poskušal reševati isto težavo kot s prvima dvema produktoma, vendar tokrat z izdelkom za ženske.

Tretji izdelek, s katerim se je Vene podal na Kickstarter, je držalo za žensko srajco. | Foto: Nik Vene Tretji izdelek, s katerim se je Vene podal na Kickstarter, je držalo za žensko srajco. Foto: Nik Vene Do konca kampanje je še 43 dni, za zdaj pa je z zbranim denarjem na polovici. Zbral je nekaj več kot 2.600 dolarjev.

"Pri ženskah smo pri vseh teh stvareh še na začetku. Dejstvo je, da bomo potrebovali vsaj nekaj mesecev, če ne celo leto, da točno naštudiramo, kateri kanali bodo generirali največjo prodajo in katera vsebina bo najbolj vplivala na žensko, da se bo odločila za nakup. W-Holder je prvi držalec za srajce za ženske v zgodovini mode - potrebovali bomo čas, da se ljudje nanj navadijo," o poteku kampanje pravi Vene.

Anže Miklavec
Novice Slovenec s tretjo kampanjo: tiha želja je preseči milijon dolarjev

Skoraj v celoti slovenski izdelek

Vse tri izdelke, S-holder, pred tem V-holder in zdaj W-holder, ekipa, zbrana okoli Veneta, izdeluje v Sloveniji. Izjema so le zaponke, ki jih naročajo v Hongkongu.

Kickstarter | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Nekoč ob boku največjih blagovnih znamk

Za dolgoročni cilj si je Vene postavil prepoznavnost podjetja, ki bi se lahko postavil ob bok največjih blagovnih znamk.

"Na svetu je okoli 190 držav, mi pa imamo trenutno distribucijo šele v desetih. Nekoč si želimo biti ob boku največjih blagovnih znamk, kot so Burberry, Hugo Boss, Armani," je takrat v pogovoru dejal Vene.

Pred dvojnim uspehom dva neuspeha

Poslovna pot Veneta se ni vedno le vzpenjala. Pred dvojnim uspehom na Kickstarterju (dve kampanji v razmiku enega leta) je doživel tudi dva neuspeha – zavrnitev projekta na Kickstarterju in neuspešno kampanjo na Indiegogo.

Ne spreglejte