SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger
MK GROUP NA ČELU SRBSKEGA GOSPODARSTVA TUDI PO ČLOVEKOLJUBNOSTI

Mednarodna družba MK Group je v letu epidemije darovala več kot milijon evrov

Oglasno sporočilo

 MK Group je dobitnik glavne nagrade VIRTUS za nacionalni prispevek k človekoljubju. To prestižno priznanje podeljuje fundacija Trag, ki že štirinajsto leto zapored nagrajuje tako podjetja kot posameznike, ki so v preteklem letu na najbolj trajnosten in učinkovit način podprli pobude za skupno dobro. Nagrada VIRTUS se kot prva in najpomembnejša nagrada za človekoljubje v Srbiji podeljuje s podporo Agencije Združenih držav Amerike za mednarodni razvoj (USAID), Evropske unije in Balkanskega fonda za demokracijo.

 

Aleksandar Kostić, podpredsednik MK Group in Miodrag Kostić, predsednik MK Group. Aleksandar Kostić, podpredsednik MK Group in Miodrag Kostić, predsednik MK Group.

"Zahvaljujemo se fundaciji Trag, ki je prepoznala prizadevanja skupine MK Group, da svoj program korporativne filantropije gradi na donacijah nacionalnega pomena in aktivno pomaga najbolj ranljivim skupinam. Tudi preteklo leto so bile naše družbeno odgovorne aktivnosti usmerjene v pomoč pri bojevanju s korona virusom, kjer smo potrdili naš odtis. Zagotovili smo močno podporo nacionalnim zdravstvenim sistemom v Srbiji, na Hrvaškem in v Sloveniji, kjer nas najbolj poznajo po Zahvali herojem. Nadaljevali smo z dolgoročnimi projekti, osredotočenimi na varstvo otrok. Naložbe v zdravstvo, izobraževanje in programe namenjene mladim ostajajo naša strateška zaveza,« je povedal podpredsednik skupine MK Group Aleksandar Kostić.

"Skupina MK Group je v zadnjih petih letih izvedla približno 500 družbeno odgovornih akcij v vrednosti petih milijonov evrov. Naše družba ni le gonilo srbskega gospodarstva in širše, temveč tudi stabilna podpora družbi in zanesljiv partner za več kot 120 podjetij, s katerimi poslujemo,« je povedala Aleksandra Stojanović, direktorica korporativnega komuniciranja skupine MK Group.

Fundacija Trag vsako leto podeli nagrade VIRTUS z namenom promocije in uveljavljanja filantropskih idej in pobud. "Lansko leto je bilo izjemno težko in zahtevno, še posebej, ker imajo nagrade, ki jih podeljujemo za leto 2020, dodatno vrednost. Čestitke skupini MK Group za prejem nagrade VIRTUS, še posebej pa za njen prispevek k človekoljubju na nacionalni ravni. S svojimi aktivnostmi so pokazali zavzetost, kontinuiteto in strateško usmeritev tako finančnih kot blagovnih donacij. Verjamemo, da bo njihov primer spodbudil razvoj lokalne filantropije in vlaganja v skupno dobro,« je povedala direktorica za človekoljubje in partnerstva pri fundaciji Trag Marija Mitrović.

MK Group se je lani med prvimi pridružila boju proti koronavirusu in samo v letu 2020 namenila milijon evrov, predvsem za nakup medicinske opreme in podporo zdravstvenim ustanovam ter humanitarne pakete za najbolj ogrožene prebivalce Srbije. Skupina je izvedla tudi velik regionalni projekt Zahvala herojem, ki je 450 zdravnikom in zaposlenim v zdravstvu v znak zahvale za njihov junaški trud zagotovila brezplačen oddih v hotelih skupine MK Group v Srbiji, na Hrvaškem in v Sloveniji.


Naročnik oglasne vsebine je MK GROUP D.O.O.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin