Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2011,
16.24

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Koper izguba

Torek, 26. 4. 2011, 16.24

5 let

Luka Koper lani s skoraj trimilijonsko izgubo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Skupine Luka Koper je lani ustvarila izgubo v višini 2,9 milijona evrov, kaže revidirano letno poročilo skupine in družbe.

V nerevidiranem poročilu je sicer skupina konec februarja objavila 1,6 milijona evrov čiste izgube. V letu 2009 je izguba znašala 66,6 milijona evrov. Skupina Luka Koper je lani ustvarila 127,7 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je za 10 odstotkov več od doseženih v letu 2009 ter dva odstotka več od načrtovanih prihodkov za leto 2010. Skupina je sicer lani ustvarila 14,2 milijona evrov dobička iz poslovanja, medtem ko je imela v letu 2009 8,2 milijona evrov izgube, kaže poročilo, ki so ga objavili na spletnih straneh Ljubljanske borze. Slabitve finančnih naložb so znašale 11,1 milijona evrov Skupina je v letu 2010 ustvarila 2,3 milijona evrov finančnih prihodkov iz izplačanih deležev v dobičkih povezanih družb ter iz prodaje vrednostnih papirjev. Finančni odhodki v višini 19,8 milijona evrov pa so rezultat odhodkov za obresti na najeta posojila in slabitve finančnih naložb. Finančni odhodki za obresti v višini 8,6 milijona evrov so nastali v povezavi z zadolževanjem obvladujoče družbe iz preteklih let za financiranje obsežnih investicij. Slabitve finančnih naložb pa so znašale 11,1 milijona evrov, ne pa 8,7 milijona evrov, kot je bilo objavljeno v nerevidiranem poročilu.

"Poslovni načrt skupine Luka Koper za leto 2011 je glede na objektivne gospodarske okoliščine zastavljen ambiciozno," ob tem poudarjajo v družbi. V skupini tako načrtujejo triodstotno rast poslovnih prihodkov na 132,16 milijona evrov ter 7,6 milijona evrov čistega dobička. Obseg ladijskega pretovora bodo povečali za sedem odstotkov na 16,46 milijona ton, še napovedujejo.

Ne spreglejte