SiolNET. Posel danes Novice
1,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Karavanke: Dars zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe

1,59

termometer

Karavanke
Dars je zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe na postopek izbire izvajalca za gradnjo druge cevi predora Karavanke. Foto: Klemen Korenjak

Dars je danes zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe na postopek izbire izvajalca za gradnjo druge cevi karavanškega predora in zadevo že predal Državni revizijski komisiji. Na postopek se je pritožil tudi Kolektor CPG, po neuradnih informacijah pa so na Darsu zavrnili tudi njihovo pritožbo.

Dars je sredi prejšnjega meseca za izbor izvajalca druge cevi predora Karavanke povabil tri od petih ponudnikov. Pogajal se bo s turškim Cengizom, ki je oddal najnižjo ponudbo, vredno 99,6 milijona evrov, konzorcijem podjetij Kolektor CGP, Riko in Yapi Merkezi (121 milijonov evrov) ter konzorcijem podjetij Implenia Österreich, Implenia Švica in CGP Novo mesto (121,5 milijona evrov).

Zunaj boja za gradnjo predorske cevi sta tako ostala grški J&P Avax, ki je dela ocenil na 115 milijonov evrov, in Gorenjska gradbena družba s češkim Metrostavom s ponudbo v vrednosti 122,2 milijona evrov.

predor Karavanke Novice Dars se bo za gradnjo druge cevi predora Karavanke pogajal s tremi ponudniki

Na avstrijski strani gradijo, Dars pa še nima izbranega izvajalca

Dars je izvajalca gradnje druge cevi karavanškega predora sicer začel iskati že decembra 2017, a so pritožbe oddajo naročila močno zavlekle. S tem se je zamaknila tudi gradnja, katere začetek je bil predviden sredi lanskega leta. Medtem ko se je gradnja avstrijske strani predora začela že septembra lani, tako slovenska stran še nima izbranega izvajalca. Gradnja naj bi sicer trajala pet let.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin