SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Heineken objavil namero za prevzem preostalega deleža Laškega

1

termometer

Nizozemski Heineken je v časniku Delo objavil namero za prevzem še preostalega deleža Pivovarne Laško. Ponudbo bo objavil najkasneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 dneh.

Heineken je prejšnji teden nakazal 119,5 milijona evrov kupnine za 4.673.941 delnic oz. 53,43-odstotni lastniški delež v Pivovarni Laško, potem ko je izpolnil odložne pogoje iz posla, sklenjenega aprila. Takrat je namreč s konzorcijem prodajalcev 51,11-odstotnega deleža Laškega - DUTB, Kapitalsko družbo, Alpen Investom, Abanko, KD Skladi, NKBM, Zavarovalnico Triglav, Banko Koper in Skladom obrtnikov in podjetnikov - podpisal pogodbo o prodaji.

Za delež konzorcija oziroma 4.471.054 delnic Laškega je nizozemski velikan odštel 25,56 evra oz. 114,8 milijona evrov. Število delnic, ki jih je plačal prejšnji teden, je sicer večje, ker so določeni prodajalci izkoristili pravico, da mu prodajo tudi dodatne delnice, pridobljene po podpisu pogodbe. Gre za delnice, ki so jih obstoječi delničarji po ceni 15,74 evra pridobili v postopku javne ponudbe družbe DSU za odkup 126.407 delnic oz. 1,5-odstotnega deleža Pivovarne Laško. Ta se je iztekla 26. junija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin