Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
25. 7. 2014,
13.06

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 25. 7. 2014, 13.06

7 let, 2 meseca

Dalmatinske otoke bodo povezovali nemški hidroplani

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hidroplani bi do konca leta lahko povezovali dalmatinske otoke s Splitom. Do Hvara boste potrebovali zgolj deset minut, vozovnica pa vas bo stala okoli 40 evrov.

Nemška družba European Coastala Airlines (ECA) je po več kot desetletju prizadevanj pridobila desetletno koncesijo za postavitev potrebne infrastrukture za opravljanje letalskih prevozov do dalmatinskih otokov. Čakajo le še na dovoljenje hrvaške agencije za civilno letalstvo, ki ima za izdajo dokumenta na voljo 90 dni.

Namesto središča Splita bodo vzletali iz Kaštela Nemci so si sprva svojo kopensko bazo želeli urediti v samem središču Splita, a so se prometna stroka in mestne oblasti nazadnje odločile drugače. Iz varnostnega vidika je namreč za polete hidroplanov bolj kot prometna splitska luka primernejše območje poleg splitskega letališča v Resniku.

Polet iz Splita do Hvara bo trajal deset minut, vozovnica pa naj bi stala okoli 40 evrov. Ko bodo urejeni morski terminali na otokih, bodo leteli še na Korčulo, Vis in Lastovo. Iz Ancone bodo italijanske turiste vozili na dopust, ponujali pa naj bi tudi čarterske polete do Dubrovnika. Za otoške prebivalce obljubljajo popuste in posebne ponudbe, v katerih bi vozovnice kupili že od 13 evrov dalje.

Pol milijona evrov za koncesijo Koncesija za zemljišče v Kaštel Štafiliću, za katero so Nemci odšteli slabega pol milijona evrov, jim omogoča uporabo 1600 kvadratnih metrov kopenske površine in 450 kvadratnih metrov morske površine za izgradnjo pristanišča za hidroplan.

Nemška družba načrtuje opravljanje prevozov potnikov s hidroplani DHC-6 Twin Otter, ki imajo 19 sedežev, dosežejo hitrost do 300 kilometrov na uro in imajo 180 kilometrov dosega. To je relativno majhen doseg, saj samo plovci letala tehtajo eno tono. Prav tako so plovci precej občutljivi na morsko vodo, zato mora letalo vsako jutro poleteti iz kopenske baze. Celonočno parkiranje v vodi bi namreč lahko povzročilo korozijo zavor, kar bi bilo v primeru prisilnega pristanka na kopnem lahko usodno.

Hidroplane s pridom uporabljajo po vsem svetu, od tropskih otokov do hladnih krajev vse do Kanade. Za vzlet in pristanek potrebujejo 400 metrov dolžine in 30 metrov širine.

Ne spreglejte