Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 9. 2018,
17.46

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

1

Natisni članek

Jože Sikošek

Ponedeljek, 24. 9. 2018, 17.46

5 let, 6 mesecev

Prikaz nasprotnih dejstev

"Jože Sikošek ni izgubil licence zaradi spornih poslov"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

1

V zvezi s člankom Nova afera slabe banke: kdo je služil z zemljišči za tuje naložbe? #video, ki je bil na Siol.net objavljen dne 18. septembra 2018, smo od odvetniške pisarne Mira Senice in odvetniki po pooblastilu Jožeta Sikoška  prejeli prikaz nasprotnih dejstev. Prikaz objavljamo v obliki, kot smo ga prejeli, brez uredniških in lektorskih posegov.

"Skladno s 26. členom Zakona o medijih odgovarjamo na neresnično, netočno in zavajajočo navedbo novinarjev Primoža Cirmana, Tomaža Modica in Vesne Vuković v prispevku »Nova afera slabe banke: kdo je služil z zemljišči za tuje naložbe? #video«, ki je bil dne 18. 9. 2018 objavljen na spletnem portalu Siol.net.

Jože Sikošek ni izgubil licence zaradi spornih poslov, temveč je bil razrešen kot notar na podlagi odločbe Ministrstva za pravosodje, št. 704-34/2017, z dne 20. 7. 2018, ki je temeljila na dogodkih izpred trinajst let, na podlagi katerih naj ne bi bil vreden javnega zaupanja za opravljanje notariata. Gre za dogodke iz časa, ko Jože Sikošek sploh še ni bil imenovan za notarja in niso povezani z opravljanjem njegovega dela kot notarja. Zoper navedeno odločbo, ki še ni pravnomočna, je Jože Sikošek že vložil pravna sredstva, zadeva pa je še v teku.

Zapis, da je Jože Sikošek nedavno izgubil licenco notarja zaradi spornih poslov, v kontekstu besedila prispevka daje tudi sicer napačen vtis, da je bil Jože Sikošek razrešen kot notar ravno zaradi overitve prodajnih pogodb pri domnevno spornih poslih, ki so predmet prispevka, kar ne drži. Jože Sikošek je pri overitvi pogodb sodeloval izključno kot notar, kar pomeni, da skladno s 64. členom Zakona o notariatu ni odgovoren za vsebino listine in ni dolžan ugotavljati, ali stranke smejo skleniti posel, na katerega se listina nanaša. V zvezi s temi overitvami pa tudi sicer zoper njega nikoli ni bil sprožen noben postopek ali ugotovljena kakršnakoli nepravilnost.

Odvetniška pisarna Miro Senica in odvetniki, d.o.o.

po pooblastilu gospoda Jožeta Sikoška"

Ne spreglejte