Četrtek,
1. 4. 2021,
10.39

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37

15

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 Hrvaška

Četrtek, 1. 4. 2021, 10.39

3 leta, 1 mesec

V BiH skoraj 1.700 novih okužb z novim koronavirusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37

15

Hrvaška | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Bosni in Hercegovini so danes potrdili malo manj novih okužb z novim koronavirusom kot v začetku tedna. V državi so v zadnjem dnevu potrdili 1.698 novih okužb, v povezavi z boleznijo covid-19 pa je umrlo še 76 ljudi. Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 2.422 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov pa je znašal 25,26 odstotka.

Največje žarišče novih okužb v BiH ostaja Sarajevo, kjer so v zadnjem dnevu potrdili 354 okužb, v preteklih dneh pa tudi po več kot 500. Od začetka epidemije so v BiH potrdili okoli 171 tisoč okužb, umrl je 6.601 človek. Trenutno je v državi okoli 33 tisoč aktivnih primerov okužbe. Incidenca okužb na 100 tisoč ljudi v tednu dni je 322. BiH si je doslej zagotovila okoli 150 tisoč odmerkov cepiva proti novemu koronavirusu, vendar še ni znano, kdaj bi lahko začeli množično cepljenje, piše STA.

Razmere na Hrvaškem

Število okužb z novim koronavirusom na Hrvaškem se vse bolj povečuje in na državni ravni z današnjim dnem znova nekoliko zaostrujejo posamezne protikoronske ukrepe. Znova so tako prepovedali uporabo športnih dvoran za treninge, z izjemo prvega in drugega razreda športnikov. Vnovič so zaprli tudi otroške igralnice in delavnice v zaprtih prostorih. Ukrepi bodo veljali do 15. aprila.

Nova pravila za vstop v državo

Ob tem so se z današnjim dnem spremenila pravila za vstop v državo. Brez potrebnega potrdila o opravljenem PCR-testu bodo od danes vstopili vsi, ki bodo dokazali, da so v zadnjih 180 dneh preboleli covid-19 ali se proti njemu cepili. Vstop bodo dovolili tudi potnikom, ki imajo potrdilo o cepljenju, tudi s cepivi, ki niso potrjena v EU, kot sta rusko ali kitajsko. Od drugega odmerka bo sicer moralo miniti najmanj 14 dni.

Možen bo tudi vstop z opravljenim PCR-testom, ki ni starejši od 48 ur, po novem pa tudi s hitrim antigenskim testom. Izjema bo veljala za otroke do sedmega leta starosti, če potujejo s starši ali skrbniki, ki sami izpolnjujejo epidemiološke pogoje za vstop na Hrvaško.

Huawei Mate 20 Pro, posneto z, nočni način, Rijeka
Novice Kaj se dogaja v Kvarnerju? Takšnih številk si niso mogli niti zamisliti.