Petek,
29. 5. 2020,
7.02

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,44

2

Natisni članek

San Francisco Koronavirus ZDA Iran

Petek, 29. 5. 2020, 7.02

3 leta, 11 mesecev

Epidemija se nadaljuje: potrdili največ novih okužb od začetka aprila #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,44

2

Iz Irana danes poročajo o največjem številu novih primerov okužbe z novim koronavirusom v skoraj dveh mesecih. Opozorili so tudi, da se razmere v nekaterih regijah poslabšujejo. V zadnjih 24 urah so namreč potrdili 2.819 novih okužb, kar je največ od 2. aprila. Indija je medtem po številu mrtvih zaradi bolezni covid-19 prehitela Kitajsko.

Skupaj so v Iranu potrdili že 146.668 okužb z novim koronavirusom. Število okužb sicer narašča od 2. maja, ko so poročali o najmanj okužbah v dveh mesecih. Novi koronavirus je v državi zahteval še 50 življenj, skupaj pa že 7.677.

Vlada je sicer večinoma že odpravila omejitve gibanja, ki jih je vzpostavila po prvem primeru okužbe v februarju. Tokrat je karanteno spet vzpostavila samo v provinci Huzestan na jugozahodu države. Razmere so sicer kritične razmere tudi v drugih provincah, med drugim v Kurdistanu, poroča STA.

Brazilija
Novice Poglejte, kam jih je pripeljalo podcenjevanje virusa

Indija po številu mrtvih zaradi covida-19 prehitela Kitajsko

V Indiji so medtem danes poročali o največ novih primerih okužbe z novim koronavirusom v enem dnevu. Okužilo se je še 7.466 ljudi, skupaj pa že 165.799. Z novimi 175 smrtnimi žrtvami je število mrtvih naraslo na 4.706. S tem je Indija po številu smrtnih žrtev presegla sosednjo Kitajsko, kjer se je lani prvič pojavil novi koronavirus.

Indija je po številu smrtnih žrtev presegla sosednjo Kitajsko, kjer se je lani prvič pojavil novi koronavirus. | Foto: Reuters Indija je po številu smrtnih žrtev presegla sosednjo Kitajsko, kjer se je lani prvič pojavil novi koronavirus. Foto: Reuters

V državi so danes prvič zabeležili več kot sedem tisoč novih primerov okužbe v 24 urah, potem ko so šest zaporednih dni poročali o več kot šest tisoč novih primerih. Kljub hitremu naraščanju okužb naj bi v Indiji nadaljevali z rahljanjem ukrepov, saj je zaradi ukrepov za zajezitev virusa brez dela ostalo več milijonov ljudi, poroča STA.

Tako so ta teden znova zagnali notranje letalske povezave, konec tedna pa naj bi odpravili karanteno. Indijski premier Narendra Modi se je danes sestal na srečanju o nadaljnji strategiji pred koncem karantenskih ukrepov v nedeljo ter o zagonu gospodarstva med naraščanjem okužb. Po številu okužb z novim koronavirusom je Indija, ki ima 1,3 milijarde prebivalcev, deveta država na svetu, po številu mrtvih pa je na 13. mestu na svetu.

Grčija
Novice Še ena država po epidemiji odpira vrata Slovencem

V ZDA se nadaljuje odpravljanje ukrepov proti pandemiji

V ZDA so po podatkih Univerze Johnsa Hopkinsa do četrtka zvečer potrdili 1.720 milijona okužb z novim koronavirusom. Zaradi bolezni covid-19 je do zdaj umrlo 10.573 ljudi. Kljub temu po različnih delih ZDA še naprej odpravljajo ukrepe proti pandemiji. Med večjimi mesti se bo sredi junija odprl tudi San Francisco, ki je med prvimi v ZDA uvedel najstrožje ukrepe proti širjenju pandemije.

To se je obrestovalo, saj so do zdaj tam potrdili le 2.437 okužb in 40 smrti. Županja San Francisca London Breed je dejala, da se bodo 15. junija spet odprli restavracije, bari in cerkve, mogoče bodo tudi športne prireditve brez gledalcev. Kljub temu bo v javnih zaprtih prostorih še naprej treba nositi zaščitne maske, poroča STA.

Policija v Minneapolisu
Novice V Minneapolisu zažgali policijsko postajo, na ulicah nacionalna garda #video