Nedelja,
22. 11. 2020,
9.45

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,79

12

Natisni članek

Donald Trump Koronavirus ZDA

Nedelja, 22. 11. 2020, 9.45

3 leta, 5 mesecev

Na Hrvaškem ob 3.300 novih okužbah zaostreni ukrepi za zajezitev virusa

Novi ukrepi na Hrvaškem. V nabito polnem lokalu se je zabaval tudi okuženi.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,79

12

Hrvaška nadzor | Foto MUP RH

Foto: MUP RH

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili okoli 3.300 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je še 49 okuženih bolnikov, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. V državi so sicer danes zaostrili ukrepe za zajezitev koronavirusa. Hrvaška policija je medtem že včeraj opravila nadzor v lokalih v Zagrebu, kjer so zaznali več kršitev. V enem od lokalov so naleteli tudi na 23-letnika s potrjeno okužbo, ki bi moral biti v samoizolaciji. 

V slovenski južni sosedi so v zadnjem dnevu ob 9.216 testih na novi koronavirus potrdili 3.308 okužb. Aktivno okuženih je v državi 19.985 ljudi, kažejo podatki hrvaškega štaba civilne zaščite, navaja STA.

Na ventilatorjih 223 bolnikov

Bolnišnično zdravljenje potrebuje 2.031 bolnikov z novim koronavirusom, od tega jih je 223 priključenih na medicinski ventilator. V zadnjem dnevu je umrlo še 49 bolnikov z boleznijo covid-19, od začetka epidemije pa 1.353. Z novim koronavirusom se je doslej na Hrvaškem okužilo 103.718 ljudi, je sporočil štab civilne zaščite.

Od danes veljajo zaostreni ukrepi

Danes so sicer po vsej državi zaostrili ukrepe za zajezitev virusa, ki bodo veljali do 15. decembra. Od polnoči je zbiranje ljudi na javnih mestih omejeno na 25. Na porokah je lahko največ 15 ljudi, na pogrebih 25. Na zasebnih druženjih pa je lahko do deset ljudi, poroča STA.

Infekcijska klinika
Novice V soboto potrdili 1.024 novih okužb

Za dogodke, kot so kulturno-umetniške profesionalne prireditve, filmske predstave ali cerkveni dogodki, so število udeležencev omejili glede na velikost prostora. Omejitve po številu kupcev veljajo tudi za trgovine. Športne prireditve bodo še najprej potekale brez gledalcev.

Od danes so zaprti tudi nočni klubi

Poleg tega so zaprli nočne klube, igralnice in klube z igralnimi avtomati. Gostinski lokali lahko goste odslej sprejemajo do 22. ure. Prodaja alkoholnih pijač je prepovedana med 22. in 6. uro.

Pri nadzoru v lokalu odkrili tudi okuženega 23-letnika

Zagrebški policisti so sicer že včeraj, še preden so novi ukrepi danes stopili v veljavo, skupaj z državnim inšpektoratom in inšpekcijo zagrebškega območnega urada civilne zaščite preverjali, kako se v gostinskih lokalih v Zagrebu držijo pravil, piše Index.hr.

V enem od lokalov se je zabaval tudi okuženi 23-letnik

Kot so sporočili policisti, so gostinci kršili pravila, ki so dovoljevala obratovanje lokalov do polnoči in omejitev zbiranja do 50 ljudi. Policisti so pri tem legitimirali 239 oseb, med njimi tudi 23-letnika, ki bi moral biti zaradi okužbe z novim koronavirusom prav takrat v samoizolaciji. V tem klubu je bilo sicer več kot 170 ljudi. Hrvaška policija je posnetek in fotografije policijskega nadzora tudi objavila.

Fotogalerija
1 / 5

Že v petek pa so še strožje ukrepe za dva tedna uvedli v varaždinski županiji, ki meji na Slovenijo. Začasno so zaprli vse gostinske lokale. Dovoljeni sta zgolj priprava in dostava hrane. Prepovedali so tudi vse dogodke v zaprtih javnih prostorih. Prepovedani so vsi javni dogodki na prostem, na katerih je mogoče pričakovati, da bi se lahko istočasno zbralo več kot 20 ljudi, piše STA.