Petek,
27. 11. 2020,
7.55

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

5

Natisni članek

epidemija Koronavirus Nemčija

Petek, 27. 11. 2020, 7.55

3 leta, 5 mesecev

Na Hrvaškem spet rekordno število okužb, v veljavo stopajo novi ukrepi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

5

Hrvaška koronavirus | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah ob opravljenih 11.091 testih potrdili 4.080 okužb z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu do zdaj, so danes potrdili na novinarski konferenci nacionalnega štaba civilne zaščite. Umrlo je 48 bolnikov s covid-19. Na Hrvaškem bodo v soboto začeli veljati strožji epidemiološki ukrepi.

šolanje doma
Novice Ukrepi se podaljšujejo, tudi šolanje od doma #video

Do danes so na Hrvaškem največje število dnevnih okužb potrdili v četrtek, ko so ob opravljenih 11.487 testih potrdili 4.009 okužb z novim koronavirusom. Največ umrlih v 24 urah so imeli prejšnji petek, ko je za boleznijo covid-19 umrlo 57 ljudi, piše STA.

Od polnoči bodo veljali ostrejši ukrepi

Vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (Hzjz) Krunoslav Capak je novinarjem danes povedal, da se je število novookuženih od nedelje do danes zvišalo za 15 odstotkov. Prejšnji teden so v enakem obdobju zaznali sedemodstotno zvišanje, pred dvema tednoma pa se je število novookuženih povečalo za štiri odstotke.

Hrvaška koronavirus | Foto: Reuters Foto: Reuters Glede na danes objavljene podatke lokalnih štabov civilne zaščite so v preteklih 24 urah v Primorsko-goranski županiji potrdili 319 novih okužb. Iz Istrske županije so poročali o 81 novih primerih. Največje dnevno število novookuženih so v preteklih tednih sicer praviloma imeli na območju Zagreba in Splita.

Na Hrvaškem je trenutno 22.408 aktivnih okužb. V hrvaških bolnišnicah zdravijo 2.240 bolnikov s covid-19, na medicinskih ventilatorjih je 266 ljudi. Od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer, so v državi potrdili več kot 119.700 okužb z novim koronavirusom. Okrevalo je skoraj 95.700 ljudi. V samoizolaciji je več kot 51.500 ljudi. Opravili so skupno 724.820 testov.

Od polnoči bodo na Hrvaškem veljali ostrejši epidemiološki ukrepi. Do 21. decembra bodo med drugim zaprti vsi gostinski objekti. Prepovedani bodo poroke in tudi novoletni sejmi. Na seznamu novih ukrepov je tudi omejitev števila udeležencev na zasebnih družabnih dogodkih na največ deset ljudi, piše STA.

Berlin
Novice V Nemčiji sproščanje ukrepov proti koronavirusu šele januarja?