Nedelja,
6. 10. 2024,
16.06

Osveženo pred

3 ure, 52 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

Natisni članek

trgovina z drogo najstniki umor Francija Marseille

Nedelja, 6. 10. 2024, 16.06

3 ure, 52 minut

V Marseillu zabodli najstnika in ga živega zažgali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,45
Francija policija | Francoska policija. Fotografija je simbolična. | Foto Guliverimage

Francoska policija. Fotografija je simbolična.

Foto: Guliverimage

V pristaniškem mestu Marseille na jugu Francije so našli posmrtne ostanke umorjenega 15-letnika, ki je bil po besedah državnega tožilca Nicolasa Bessone "50-krat zaboden" in živ zažgan. Grozljivo dejanje so zločinci zagrešili v sredo in je najverjetneje povezano s trgovino z drogami, je danes povedal tožilec.

Marseille je drugo največje mesto v Franciji, hkrati pa tudi eno najrevnejših v državi in prežeto z nasiljem, povezanim z drogami. Bessone je dejal, da so tako žrtve kot storilci takšnega nasilja vedno mlajši, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Najstnik naj bi zanetil ogenj pred vrati trgovca z drogo

Po dosedanjih ugotovitvah naj bi 23-letni zapornik najel 15-letnika, da bi pred vrati tekmeca v trgovini z drogami zanetil ogenj. Za to naj bi mu obljubil dva tisoč evrov. A 15-letnika so opazili člani tekmečeve kriminalne združbe, ga večkrat zabodli in zažgali.

Nemška policija
Novice 19-letnico našli mrtvo v prtljažniku njenega avtomobila

Omenjeni zapornik naj bi zatem najel 14-letnika za maščevanje. Za nagrado 50 tisoč evrov naj bi ubil člana rivalske skupine. Najstnik pa naj bi se nato sprl s 36-letnim voznikom, ki naj bi mu pomagal pri maščevanju, zato je voznika ubil s strelom v glavo. Policisti so mladoletnika pridržali.

Nasilje v Marseillu

Z omenjenima smrtnima žrtvama se je število letos ubitih v nasilju, povezanem z drogo v Marseillu, zvišalo na 17. Lani je tovrstno nasilje terjalo 49 življenj, navaja AFP.

Janez Ekart
Novice To je Janez, ki je bil strah in trepet v Nemčiji

Zapornik naj bi v stik z najstnikoma prišel prek spletnih družbenih omrežij. Državni tožilec Bessone je v današnji izjavi za javnost opozoril, da se mladi odzivajo na oglase ne samo za prodajo droge, temveč tudi za ubijanje.

Pristaniško mesto na sredozemski obali je v zadnjih letih prizorišče vojne za nadzor nad zelo dobičkonosnim trgom mamil med različnimi organiziranimi združbami, med drugim DZ Mafio in Yodo.

Opel
Novice Truplo najstnice v avtomobilskem prtljažniku: policija že aretirala osumljenca
Chris Noel
Novice Svetlolasa lepotica in njen srhljivi sadistični ljubimec