Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 7. 2012,
9.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jemen

Ponedeljek, 30. 7. 2012, 9.14

8 let

V Jemnu ugrabljen italijanski državljan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Oboroženi moški so v Jemnu ugrabili italijanskega varnostnika, ki je bil uslužbenec ministrstva za notranje zadeve, so potrdili na italijanskem zunanjem ministrstvu.

Približno sto oboroženih moških je včeraj vkorakalo na ministrstvo za notranje zadeve v Jemnu in od pristojnih zahtevali, da jih vključijo med policijske vrste. Svojo zahtevo so podprli z dejanji, saj so najprej zavzeli ministrstvo skupaj z zaposlenimi, čez nekaj ur pa so večino zaposlenih spustili na prostost. V rokah ugrabiteljev pa je še vedno varnostnik ministrstva, ki je hkrati tudi italijanski državljan.

Ugrabitev italijanskega državljana je potrdil tudi predstavnik italijanskega zunanjega ministrstva, hkrati pa zatrdil, da se z njegovo ugrabitvijo že ukvarja posebna komisija, ki bo poskušala Italijana rešiti iz rok njegovih ugrabiteljev.

Obljube niso držali, zato so pripadniki plemen ukrepali

Po besedah predstavnika jemenskega ministrstva za notranje zadeve naj bi šlo za pripadnike lokalnih plemen, ki jim je ministrstvo obljubilo mesto v državni policiji po lanskoletnih protestih, zaradi katerih je odstopil takratni predsednik Ali Abdulah Saleh. Ker ministrstvo svoje obljube ni držalo, so se pripadniki plemen odločili za drugačno, bolj nasilno pot. Predstavnik ministrstva je še povedal, da so ugrabitelji privrženci nekdanjega predsednika Saleha, ugrabitev pa je odkrito nasprotovanje vladi novega predsednika Abd-Rabbuja Mansourja Hadija, ki že nekaj mesecev v državi poskuša zagotoviti mir in reorganizirati državne oborožene sile.

Sicer pa ni prvič, kar so pripadniki plemen poskušali kaj podobnega. V Jemnu so ugrabitve tujcev kar pogoste, saj je bilo v zadnjih 15 letih ugrabljenih prek 200 ljudi.

Ne spreglejte