Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 2. 2009,
19.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 3. 2. 2009, 19.32

8 let, 5 mesecev

V Haagu se nadaljuje sojenje Šešlju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na Mednarodnem sodišču za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu se za zaprtimi vrati nadaljuje sojenje vodji srbskih radikalcev Vojislavu Šešlju.

Sodniki naj bi danes prisluhnili izjavi zaščitene priče.

Šešelj zahteva izplačilo stroškov obrambe Obtoženi Šešelj je od haaškega sodišča znova zahteval izplačilo stroškov obrambe od njegove prostovoljne predaje leta 2003. V dopisu, ki so ga v Haagu objavili danes, je poudaril, da od tega ne bo odstopil. V kolikor mu sodišče ne bo ugodilo, ne bo predstavil dokazov svoje obrambe.

Šešelj hoče stik z Radovanom Karadžićem Šešelj je haaško sodišče tudi pozval, naj mu zaradi priprave lastne obrambe omogoči stik z nekdanjim voditeljem bosanskih Srbov Radovanom Karadžićem, poročajo srbski mediji. Prepoved stika med obtožencema po navedbah Šešlja velja od julija lani, ko so Karadžića pripeljali v Haag, prepoved pa naj bi ogrožala Šešljevo "pravico do obrambe in pravičnega postopka".

Šešelj obtožen sodelovanja v skupinskih zločinskih dejavnostih Obtožnica Šešlja bremeni sodelovanja v skupinskih zločinskih dejavnostih v BiH in na Hrvaškem med vojno v letih 1991-1995, katerih namen naj bi bila trajna razselitev nesrbskih prebivalcev z večjih območij na Hrvaškem in v BiH, ki bi bila nato priključena novi srbski državi, kot tudi z ozemlja Vojvodine.

Ne spreglejte