Nedelja,
27. 10. 2024,
16.29

Osveženo pred

21 ur, 57 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Natisni članek

atentat Evo Morales Bolivija

Nedelja, 27. 10. 2024, 16.29

21 ur, 57 minut

V Boliviji strelski napad na vozilo nekdanjega predsednika Moralesa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16
Evo Morales | Evo Morales, ki je državi vladal med letoma 2006 in 2019, je uradno vodja Gibanja za socializem (MAS), ki mu pripada tudi Arce. Kljub temu je med obema nastal politični razkol, podporniki Moralesa pa že tedne blokirajo ceste v središču države.

Evo Morales, ki je državi vladal med letoma 2006 in 2019, je uradno vodja Gibanja za socializem (MAS), ki mu pripada tudi Arce. Kljub temu je med obema nastal politični razkol, podporniki Moralesa pa že tedne blokirajo ceste v središču države.

Nekdanji predsednik Bolivije Evo Morales je danes sporočil, da so oboroženi napadalci v osrednjem delu države streljali na njegov avtomobil in ranili voznika. Prepričan je, da so ga napadalci skušali ubiti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"V avtomobilu, s katerim sem se pripeljal, je 14 lukenj. To je bilo načrtovano. Namen je bil ubiti Eva," je dejal Morales. Pred tem je na Facebooku objavil videoposnetek, s katerega je razvidno, da sedi na sovoznikovem sedežu, voznik pa je bil ranjen, a je še naprej vozil, poroča tiskovna agencija Reuters.

Do incidenta prihaja v času vse večjih napetosti v državi med podporniki Moralesa in trenutnega predsednika Luisa Arca.

Morales, ki je državi vladal med letoma 2006 in 2019, je uradno vodja Gibanja za socializem (MAS), ki mu pripada tudi Arce. Kljub temu je med obema nastal politični razkol, podporniki Moralesa pa že tedne blokirajo ceste v središču države.

Vlada je v soboto opozorila, da skuša Morales z blokadami, ki ovirajo dobavo hrane in goriva, destabilizirati državo. Prepričana je, da so nekatere skupine, ki so povezane z Moralesom, oborožene, in dodala, da je bilo med odstranjevanjem blokad ranjenih 14 policistov.

Evo Morales
Novice Morales se je vrnil v Bolivijo
Bolivija Evo Morales
Novice Morales prispel v Argentino in zaprosil za azil
Juan Jose Zuniga
Novice V Boliviji po poskusu državnega udara aretirali poveljnika vojske #video