Četrtek,
18. 7. 2024,
10.14

Osveženo pred

2 uri, 9 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

KANADER Trogir požar

Četrtek, 18. 7. 2024, 10.14

2 uri, 9 minut

Zaradi požara v bližini Trogirja na delu kanader in 66 gasilcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,55
Kanader | Zjutraj je pri gašenju sodeloval kanader, z glavnim gasilskim poveljnikom pa je bilo dogovorjeno, da bo čez dan na požarišču deloval tudi air tractor. | Foto Twitter

Zjutraj je pri gašenju sodeloval kanader, z glavnim gasilskim poveljnikom pa je bilo dogovorjeno, da bo čez dan na požarišču deloval tudi air tractor.

Foto: Twitter

Za zdaj še iz neznanega razloga je ponoči ob 2.30 zagorelo na odprtem prostoru v bližini Trogirja, natančneje v Segetu Gornjem in Baradićih. Na terenu je 66 gasilcev z 22 gasilnimi vozili, ki bodo na požarišču ostali ves dan, je povedal poveljnik splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević. 

Gre za požar trave, nizkega rastlinja in makije na trenutno ocenjeni površini 20 hektarjev, poroča 24sata. V intervenciji gašenja sodeluje 66 gasilcev z 22 gasilskimi vozili iz poklicnih gasilskih enot Split in Trogir ter člani prostovoljnih gasilskih društev Okruk, Marina, Seget Vranjica in Trogir. Gasilcem je v dopoldanskih urah na pomoč priskočil tudi kanader.

"Gasilska straža je na terenu, trenutno število gasilcev pa bo ostalo na pogorišču ves dan. Zjutraj je pri gašenju sodeloval kanader, z glavnim gasilskim poveljnikom pa je bilo dogovorjeno, da bo čez dan na požarišču deloval tudi air tractor," je povedal poveljnik Gasilske zveze Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

Medtem pa še vedno poteka sanacija in dežurstvo na požarišču na območju Senja, Biljevine, ki je bilo lokalizirano sinoči ob 22.13 in na območju Slime–Zvižda. 

Požar
Novice V požaru v stanovanjski stavbi v Nici umrlo sedem ljudi
Požar Kitajska
Novice Ogromen požar zajel nakupovalno središče na Kitajskem: število žrtev narašča #video
Severna Makedonija
Novice Obsežen požar v Severni Makedoniji še vedno ni pod nadzorom #video