Ponedeljek,
6. 5. 2024,
10.11

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,97
turisti roparji streljanje Mehika počitnice surfanje

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 5. 2024, 10.11

2 meseca, 3 tedne

Tri pogrešane deskarje našli ustreljene v vodnjaku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,97
Callum Robinson, Jake  Robinson, Jack Carter Rhoad | Trojica tujcev je z območja v mehiški zvezni državi Baja California, ki je poznano zaradi nasilja mamilarskih kartelov, izginila prejšnji teden. | Foto Guliverimage

Trojica tujcev je z območja v mehiški zvezni državi Baja California, ki je poznano zaradi nasilja mamilarskih kartelov, izginila prejšnji teden.

Foto: Guliverimage

Mehiške oblasti so v nedeljo identificirale trupla treh pogrešanih deskarjev, ki so jih v petek našli v štiri metre globokem vodnjaku na Kalifornijskem polotoku. Brata iz Avstralije in ameriški prijatelj so izginili 27. marca med deskanjem v Ensenadi. Vse tri so ustrelili v glavo, njihov avtomobil in šotore pa zažgali.

Tridesetletni Jake in njegov tri leta starejši brat Callum Robinson iz Avstralije ter prav tako 30-letni Američan Jack Carter Rhoad so se odpravili deskat na območje Kalifornijskega polotoka, nato pa se niso prijavili v nastanitev v mestu Rosarito v bližini ameriško-mehiške meje.

Jake in Callum Robinson | Foto: Callum Robinson/Instagram Jake in Callum Robinson Foto: Callum Robinson/Instagram

Moške ustrelili, njihove osebne stvari zažgali

V uradu mehiškega generalnega državnega tožilca domnevajo, da so turistom roparji hoteli ukrasti gume z njihovega avtomobila, ko so se jim uprli, pa so jih ubili. 

Turiste so roparji usmrtili, trupel pa so se nato poskusili znebiti tako, da so jih odvrgli v vodnjak. Vse tri so ustrelili v glavo, njihov avtomobil in šotore pa zažgali. Med preiskavo so sicer našli štiri trupla, na katerih so ležale deske za srfanje. Tri trupla so s pomočjo svojcev identificirali kot omenjene pogrešane turiste iz Avstralije in ZDA, medtem ko je bilo četrto truplo na kraju zločina že nekaj tednov in naj ne bi bilo povezano z omenjenim ropom.

Trojica tujcev je z območja v mehiški zvezni državi Baja California, ki je poznano zaradi nasilja mamilarskih kartelov, izginila prejšnji teden, še poroča STA. | Foto: Guliverimage Trojica tujcev je z območja v mehiški zvezni državi Baja California, ki je poznano zaradi nasilja mamilarskih kartelov, izginila prejšnji teden, še poroča STA. Foto: Guliverimage

Po poročanju Efe so mehiške oblasti že pridržale tri mehiške državljane, eden med njimi je imel v posesti mobilni telefon enega od bratov.

Mount Horeb streljanje
Novice Policija v ZDA pred šolo ustrelila in ubila dijaka. Imel naj bi pištolo.
Policija Severna Karolina
Novice Severna Karolina: med izvrševanjem naloga za aretacijo ubiti štirje policisti
policija, policijski trak
Novice V streljanju na območju Slovenske Bistrice umrla ena oseba, sprli so se trije moški