Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 9. 2008,
19.04

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 4. 9. 2008, 19.04

8 let, 6 mesecev

Tadić in Sejdiu se ne moreta dogovoriti o srečanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Srbski predsednik Boris Tadić je danes zavrnil možnost sestanka s kosovskim predsednikom Fatmirjem Sejdiujem, razen če bi prišlo do novih pogovorov o statusu Kosova.

Sejdiu pa je na drugi strani pripravljen na pogovore o vsem, razen o Kosovu. Kosovski predsednik je ponovno izrazil pripravljenost za sestanek s Tadićem, v kolikor bi bile teme pogovora v interesu obeh, suverenih in sosednjih, držav. Ob tem je zavrnil možnost pogovora o statusu Kosova.

Srečanje možno le v primeru obnove pogovorov o statusu Kosova Iz Tadićevega urada so sporočili, da je srečanje možno le v primeru obnove pogovorov o statusu Kosova. "Edini možni način, da se srbski predsednik Boris Tadić in gospod Sejdiu sestaneta, so novi pogovori pod okriljem Združenih narodov o prihodnjem statusu naše južne pokrajine Kosovo," so po poročanju Hine danes sporočili iz urada srbskega predsednika.

Tiskovni predstavnik misije ZN na Kosovu (Unmik) Aleksandar Ivanko pa je novinarjem v Prištini dejal, da je Unmik pripravljen posredovati za srečanjd med predsednikoma.

Ne spreglejte