Sobota,
12. 1. 2019,
18.40

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Natisni članek

London protesti brexit Theresa May

Sobota, 12. 1. 2019, 18.40

5 let, 8 mesecev

Protestniki pozvali Mayevo k razpisu predčasnih volitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
Protesti v Londonu | Protestniki v Londonu so britansko vlado pod vodstvom premierke Therese May pozvali, naj razpiše predčasne parlamentarne volitve. | Foto Reuters

Protestniki v Londonu so britansko vlado pod vodstvom premierke Therese May pozvali, naj razpiše predčasne parlamentarne volitve.

Foto: Reuters

V Londonu je danes od pet do deset tisoč protestnikov pozvalo britansko vlado pod vodstvom premierke Therese May, naj zaradi kaosa, v katerem se je država znašla zaradi bližajočega se datuma izstopa Združenega kraljestva iz EU, razpiše predčasne parlamentarne volitve.

Medtem ko se politika prepira glede ločitvenega sporazuma o urejenem izstopu Velike Britanije iz EU, o katerem bo britanski parlament glasoval v torek, se ljudje spoprijemajo z življenjem, ki prehaja iz ene krize v drugo, poroča STA.

Jean-Claude Juncker
Novice Juncker svari pred katastrofo, če ne bo dogovora o brexitu

Sindikati zahtevajo razpis predčasnih volitev

Zadnja kriza, ki je nastala zaradi negotovosti brexita, je med drugim udarila predvsem zdravstveni in šolski sistem, je opozoril vodja sindikata delavcev Steve Turner. "Vlada nima več nobenega stika z vsakodnevnimi težavami in skrbmi večine ljudi v državi," je izpostavil Turner in dejal, da je prav, da na Otoku dobijo novo oblast.

Protesti rumenih jopičev
Novice Francija: novi spopadi med rumenimi jopiči in policijo

Pozivom so se pridružili tudi predstavniki francoskega gibanja rumenih jopičev, ki sicer zaradi nezadovoljstva nad delom francoskih oblasti v domači državi protestirajo deveto soboto zapored. V Veliki Britaniji, ki naj bi iz EU izstopila marca, so pod vse večjim pritiskom, da se bo to zgodilo brez dogovora z EU.