SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prevaranti skušali zlorabiti tragedijo družine Salopek

1

termometer

Neznana ženska je pretekli teden po telefonu poklicala najmanj štiri ljudi iz Zadra in kot hrvaška diplomatka zahtevala denar, ki naj bi ga potrebovala, da bi njihove družinske člane rešila iz težav.

V enem primeru je dejala, da je bil član družine ugrabljen in da zdaj zanj zahtevajo odkupnino. Neznanka je med drugim poklicala 62-letnico z območja Zadra in ji dejala, da so njenega sina prijeli policisti v Londonu in da potrebuje denar, da bi ga izpustili. Zaskrbljena mati je prek Western Uniona takoj nakazala dva tisoč evrov. Potem ko je ugotovila, da se na telefonski številki, s katere so jo obvestili o domnevnih težavah njenega sina, nihče več ne oglaša, je vse prijavila policiji, je na svoji spletni strani poročala Slobodna Dalmacija.

Splitski časnik dodaja, da so v še najmanj treh drugih primerih državljani posumili, da so žrtev podobne prevare in neznani ženski niso želeli nakazati denarja.

Lažna diplomatka je sicer izbirala družine, katerih nekateri člani so na delu v tujini ali so pomorščaki. Neki ženski se je celo zlagala, da so njenega brata ugrabili in da zanj zahtevajo odkupnino. Verjetno je skušala izkoristiti položaj ob odmevni ugrabitvi hrvaškega državljana Tomislava Salopeka v Egiptu. Neki drugi družini je medtem dejala, da je njihov sin v bolnišnici v Londonu in da potrebuje denar, da bi ga z letalom prepeljali v Zagreb.

Hrvaška policija je opozorila državljane, naj ne nasedajo telefonskim klicem neznanih oseb in še posebej naj ne nakazujejo nobenega denarja, saj je velika verjetnost, da gre za prevaro.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin