SiolNET. Novice Svet
2,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po več eksplozijah silovit požar v kemični tovarni, bojijo se okoljske katastrofe #video

2,54

termometer

V kemični tovarni Chemtool v Illinoisu ostaja gromozanska škoda po požaru, ki je po več eksplozijah izbruhnil v ponedeljek zjutraj, z njim pa se je borilo okoli 200 gasilcev. Požar so omejili, a ga bodo pustili, da pogori ogenj do konca, kar pa lahko traja več dni. 

Poškodovanih v požaru ni bilo, saj se je okoli 70 delavcev pravočasno umaknilo iz poslopja. Lažje poškodovan je bil en gasilec, poročajo tuji mediji. Glavna skrb gasilcev je preprečenje, da strupene kemikalije ne bi odtekle v reko Rock, ki je približno 300 metrov oddaljena od tovarne Chemtool, kjer izdelujejo maziva na oljni osnovi. 

''Mislimo, da bo trajalo nekaj dni, preden bo vse pogorelo do konca,'' je dejal poveljnik gasilcev iz Rocktona Kirk Wilson. ''Glavna skrb je, da se ne zgodi okoljska katastrofa'' je še dodal. 

Požar je zajel okoli 150 okoliških hiš, zato so v krogu dveh kilometrov okoli tovarne evakuirali približno 100 ljudi, je še pojasnil Wilson. Kaj točno je povzročilo požar, še ugotavljajo. Okoljske meritve so pokazale, da nevarnosti za prebivalce trenutno ni. 

Novice Mladenka se ne bo nikoli več igrala z vžigalnikom #video Požar Zagreb Novice Kaos v Zagrebu: iz goreče stolpnice rešili osem ljudi, dva psa in mačka #video ogenj gasilec Novice Tragedija v kemični tovarni, umrlo 18 ljudi #video Ogenj Novice Iščejo požigalca: kriminalisti ovadili 42-letnega Slovaka, a ne vedo, kje je
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin