Torek,
6. 8. 2024,
17.13

Osveženo pred

4 ure, 3 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,29
incident Taylor Swift avtoštopanje Flixbus

Natisni članek

Torek, 6. 8. 2024, 17.13

4 ure, 3 minute

Nov incident Flixbusa: voznik potnike, ki so šli na koncert Taylor Swift, pustil na počivališču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,29
Flixbus, avtobus | Potniki so z avtoštopom v Varšavo prispeli prej kot Flixbus. "Voznik se je samo neumno nasmehnil in se ni opravičil", je dejala ena od potnic.  | Foto Reuters

Potniki so z avtoštopom v Varšavo prispeli prej kot Flixbus. "Voznik se je samo neumno nasmehnil in se ni opravičil", je dejala ena od potnic.

Foto: Reuters

Flixbus je z osrednje avtobusne postaje v Charlottenburgu v Berlinu odpeljal ob 6. uri zjutraj, osem ur kasneje pa naj bi prispel v Varšavo na Poljsko. Ker stranišče na avtobusu ni delovalo, je voznik potnikom ustavil na avtocestnem počivališču, nato pa pot nadaljeval brez njih. 

Avtobus se je ob 10. uri ustavil na počivališču na avtocesti 390 kilometrov od Berlina, v bližini mesta Ruszkow Pierwszy. Voznik je v poljščini dejal, da imajo potniki na voljo deset minut časa, da gredo na stranišče. Iz avtobusa je izstopilo okoli 20 potnikov. Še preden je minilo deset minut, je avtobus zapustil počivališče in 13 potnikov je bilo žal prepoznih. 

Večina namenjena na koncert Taylor Swift

Med potniki, ki so ostali na počivališču, je bila tudi 27-letna Paula, kadrovska delavka iz Mitte. "Avtobus je bil poln. Večina jih je, tako kot jaz, želela iti na koncert Taylor Swift," je povedala za nemške medije. 

Taylor Swift
Trendi Taylor Swift konec tedna najbližje Sloveniji, na Dunaj tudi številni Slovenci

Prav tako je na počivališču ostala 56-letna Nataljia Mannigel, pisarniška uslužbenka iz Charlottenburga. Bila je na poti k bratu v Varšavo. "Ko sem se vrnila, avtobusa ni bilo, v njem pa je ostala vsa moja prtljaga," je dejala. 

"Avtobus ni ustavil za več kot pet minut. Čez nekaj minut sem se vrnila, voznik pa je že odpeljal naprej," je še dejala Paula in dodala: "Na avtobusu so bile vse moje stvari: prenosni računalnik, osebni dokumenti in oblačila."

Poklicali so službo za pomoč strankam

Pozabljeni potniki so poklicali službo za pomoč strankam. "Niso nam bili v pomoč. Predlagali so nam, naj gremo na naslednjo avtobusno postajo, ki je od počivališča oddaljena 80 kilometrov," je povedala Nataljia Mannigel.

Mannigelovi je uspelo prepričati voznika kombija, da jo je s štirimi drugimi ženskami odpeljal v Varšavo. Preostalih osem potnikov je štopalo. 

"Na cilj smo prispeli šest minut pred Flixbusom. Voznik avtobusa se je samo neumno nasmehnil in se ni opravičil," je nemškim medijem še povedala Mannigelova. 

Flixbus po poročanju nemških medijev incidenta še ni komentiral.

Flixbus nesreča
Novice Grozna nesreča Flixbusa: umrlo pet ljudi, več poškodovanih #foto #video
Nesreča Flixbusa v Avstriji
Novice V nesreči avtobusa, na katerem je bilo več Slovencev, umrla 19-letnica
Nemška policija
Novice V nesreči avtobusa Flixbus v Nemčiji ena smrtna žrtev in več deset poškodovanih